SEKTÖR > Hayata renk ve güzellik KATAR… Bunu aşkla yapar

Hayata renk ve güzellik KATAR… Bunu aşkla yapar

Kutsi Başkurt“Katar’da iki yılı geride bıraktık. Pandeminin etkileri ve Rusya & Ukrayna savaşı yaşanmasaydı, Katar mağazamızın performansı çok daha farklı olabilirdi. Herşeye rağmen Katar’da Amor Diamond çok sayıda vefalı müşteri edinmiştir. 2023 yılında ve Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası organizasyonu ile birlikte işlerimizin çok hızlı artışa geçeceğine inanıyoruz.”

Ülkemizin önde gelen mücevher markalarından biri olan Amor Diamond; Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Katar’ın başkenti Doha’da, yaklaşık 2 yıl önce mücevher mağazası açtı. Doha’nın en büyük AVM’lerinden biri olan Festival City Mall’de açılan ve birbirinden özel Amor Mücevherlerinin satışa sunulduğu mağaza; Türk mücevher işçiliğinin kıymetli örneklerini sergiliyor. Aradan geçen iki yıl içinde Amor bölge insanının mücevherden beklentisini de çok iyi bir şekilde etüt etmiş oldu. Kasım ayında başlayacak olan Dünya Kupası organizasyonuyla Katar’a 2.5 milyon turist gelmesi bekleniyor. Bu dönemde Amor’un mağazasının da hareketli günler geçireceği tahmin ediliyor.

Amor Diamond firma ortağı Kutsi Başkurt; Amor Pırlanta’nın Katar’da zorlu pandemi koşullarında kapısını araladığını, Katar’da bulunmaktan ve bu zengin ülkeye yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Katar’da fantezi ve ağır mücevherlerin daha çok tercih edildiğini, tek bir alışverişte 130 bin doların üstünde mücevherlerin bile satılabildiğini kaydeden Kutsi Başkurt; “Amor’un Katar mağazasındaki ürünlerin konseptleri ve tarzı İstanbul’daki ofisimizle benzerlik göstermiyor. Arap kadını pırlantayı çok seviyor. Dini bayramlarda insanlar birbirine mücevher hediye ediyorlar. 18 ayar altın üzerine montürlerimiz mücevherlerde oluyor. Türkiye ile Katar’ın yakın dostluğu iş hayatımıza da artı değer katıyor” diye konuştu.

Bir kez mağazalarından alışveriş yapan Katarlıların tekrar Amor’a gelmelerinin kendilerini çok mutlu kıldığını kaydeden Başkurt; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mevcut modellerimizin dışında kişiye özel tasarımlar da yapıyoruz. Butik tasarıma ilgi her geçen gün artıyor. Katar’da Dünyanın en önemli mücevher markalarıyla tatlı bir rekabet içindeyiz. Made In Turkey kaşemizi gururla lanse ediyoruz ve Türk mücevher işçiliğine büyük saygı duyuluyor. 8 kişiyle hizmet sunan Katar mağazamız’ın uzun yıllar Arap kadınlarının hayatına renk katacağına inanıyoruz”