SEKTÖR > “Berbey” çift forvete geçiyor kazanan yine kuyumcular oluyor

“Berbey” çift forvete geçiyor kazanan yine kuyumcular oluyor

Akıllı, teknik kalıp atölyesi kimliğiyle çalışmalarını başarıyla sürdüren ve kuyumcuların iş hayatına büyük kolaylıklar katan Berbey Kalıp; yeni CNC Pantograf makinesiyle hizmet hızını iki kat arttırdı. Önemli bir yatırıma imza atan Berbey Kalıp; hayallerde sınırları kaldırıyor. İstediğiniz her şeyi madene aktarmanız mümkün….

Sektörümüzün kıdemli kalıp atölyelerinden biri olan Berbey Kalıp; geçtiğimiz günlerde CNC Pantograf makine sayısını ikiye çıkardı. Hazırlanan çizimi her türlü metale, sıfır hata ve yüksek kalite ile aktaran makine; Berbey’in hizmet kapasitesini arttırıyor ayrıca hızına da hız katıyor.

Berbey Kalıp firma sahibi İbrahim Doğankaya; firmalarının son yıllarda sadece yüksek kaliteli kalıp üretmekle kalmadığını, müşterilerinin birçok yeni modelinin ortaya çıkması için tasarım hizmeti de sunduklarını söyledi.

Pandemi döneminin devam etmesine rağmen yatırımlarına ara vermediklerini ve işlerine dört elle sarıldıklarını belirten İbrahim Doğankaya; “İş tecrübemizle teknolojiyi başarıyla harmanlıyoruz. Etkin yazılım programlarımız ve akıllı makinelerimiz sayesinde hata payının sıfıra inmesini sağlıyoruz” dedi.

Türk kalıp ustalarının çalışmalarına yurtdışından da her geçen gün artan bir ilgi olduğunu vurgulayan Doğankaya; “Özellikle komşu ülkelerimizde kuyumculuk üzerine kalıp çalışmaları çok az ve çok geri seviyede. Bizden hizmet alan ve mutlu kalan yabancı müşterilerimiz, yeni yabancı kuyumcularla tanışmamıza vesile oluyor. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni tasarımlar yapmak çok daha kolay bir hale geldi. Dünya genelinde kişiye özel, markaya özel tasarımların sayısı artıyor. Yakın zaman içinde son tüketici kendi takısını kendisi tasarlayacak bir hale gelebilir” şeklinde açıklamasını noktaladı.