SEKTÖR > Altın emzik ÇOK oluyor…

Altın emzik ÇOK oluyor…

Besay Kuyumculuk tarafından üretilen altın emzik; her geçen gün yeni versiyonlarıyla büyümeye devam ediyor. Bir çeyrek altın bütçesinden bir otomobil bütçesine kadar farklı ağırlıkta ve isteğe göre değerli taşlarla bezenebilen altın emzik; şimdi de kasasının tamamı altın olarak üretilerek kuyumcu vitrinlerine gönderildi. Klasik altın emzik ortalama 2.5 ile 5 gram arasında altından üretilirken, yeni versiyonun tamamı yaklaşık 15 gram altından üretildi. Altın emzik artık çok daha altın emzik….

Sıradışı bir fikir olarak hayata geçen Altın Emzik; gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında geniş kitlelerin tercihi olmaya devam ediyor. Pandemi döneminde satış performansı en az azalan ürün olarak dikkat çeken altın emzik; artık sadece yeni doğan bebeklere değil Dünya evine giren çiftlere de hediye ediliyor.

Müşterilerinden gelen talepler üzerine altın emziğin emzik bölümü hariç geri kalan her yerinin altından yapıldığı “Altın Emzik Plus” modelini yakın zaman önce piyasaya sunduklarını belirten Besay Kuyumculuk firma sahibi Ömer Kaya; “Çeyrek altın fiyatına denk gelen altın emzikler olduğu gibi mücevherlerle bezenerek otomobil fiyatına ulaşan altın emziklerimiz de var. Yeni normalleşme dönemi ve hızlanan aşı takviminin sektörümüze artılar kattığını ve işlerimizin yavaş yavaş hızlandığını görüyoruz. Güzel bir yaz sezonu geçireceğimize inanıyoruz. Besay; yüzlerce yeni tasarımını bugünlerde ürün portföyüne dahil etti. Biz tasarımlarımızı kasada bekleyerek, piyasanın havasına göre sahaya sürmeyi tercih etmiyoruz. Sürekli yeni tasarım hemen yeni tasarım parolasıyla hareket ediyoruz” diye konuştu.

Zultanit taşını çok seviyoruz…

Yarı değerli doğal taş grubunda yer alan ve sultan taşı olarak da bilinen, ülkemiz yer altı zenginliği arasında yer alan Zultanit taşına ayrı bir ilgileri olduğunu ve yıllardır bu taşa özel koleksiyonlar yaptıklarını belirten Ömer Kaya; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeni sezon ürünlerimizde, yine renkli, yarı değerli doğal taşları bol bol kullandık. Zultanit taşına biraz pozitif ayrımcılık yaptık ve bu taşımızın modelleri biraz daha fazla oldu. Bazı kuyumcular Diaspor ismini de bu taş kullanıyor. Işığa göre renk değiştiren ve özel bir enerjisi olan Zultanit; bu yaza damga vuracaktır.”