SEKTÖR > 7 yılda binlerce yabancı çift alyans tercihinde Sağlam Alyans’a hiç yabancı olmadı

7 yılda binlerce yabancı çift alyans tercihinde Sağlam Alyans’a hiç yabancı olmadı

Mardinli bir kuyumcunun oğlu olan Abdurrahim Sağlam; sektörümüzde çok benzeri olmayan bir kuyumculuk hikayesine sahip. Üniversite eğitimini tamamlayan ve Kimya Mühendisi olan Abdurrahim Sağlam; ortak bir dostlarının vasıtasıyla kuyum üretimine giriş yaptı. Yaklaşık 7 yıldır Sağlam Alyans markasıyla ürettiği birbirinden kaliteli alyansları 20’den fazla ülkeye ihraç eden Abdurrahim Sağlam; 7 yıl içinde binlerce çiftin mutluluğuna alyanslarıyla şahitlik etmiş. Yabancıların hiç yabancı kalmadığı Sağlam Alyans; son dönemde yaşanan altın fiyat farklılığının getirdiği sıkıntılı durumdan ne yazık ki payına düşeni alıyor…

Yüksek kaliteli alyansları ve müşteri memnuniyetine verdiği büyük önem ile dikkat çeken Sağlam Alyans; üretiminin tamamını ihraç eden nadir alyans firmalarımızdan biri olarak dikkat çekiyor. Abdurrahim Sağlam önderliğinde çalışmalarını yürüten Sağlam Alyans; kısa sürede 2000’den fazla alyans modelini ürün portföyüne dahil etti.

Genç ekipleriyle sürekli yeni modeller atölyelerinde imal ettiklerini, ileri teknolojiden maksimum faydalanarak oldukça hafif alyans üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Sağlam Alyans firma sahibi Abdurrahim Sağlam; “ İçi boş, CNC ve şarnel üretim teknikleriyle alyans üreten Sağlam Alyans; yıllar içinde binlerce ürüne sahip dev bir arşive erişmiştir. 1,5 gram ile 6 gram arasında müşterilerimizin taleplerine göre üretim yapıyoruz. Bir siparişe de bin siparişe de aynı özeni gösteriyoruz” dedi.

2023 yılında başlayan altın fiyat farklılığının son dönemde çok büyük boyutlara ulaştığını ve yaklaşık %50 kayıpla ihracat çalışmalarını çok zor şartlar altında yürüttüklerini belirten Abdurrahim Sağlam; “Alyans takı grubunda ülkemizin Dünya çapında bir saygınlığı ve ciddi pazarı var. Yaşanan bu fiyat farklılığı nedeniyle iki kat fiyatlar eşliğinde alyans satmamız gerekiyor. Tabi ki yabancı alıcılar böylesi bir farkı ödemek istemiyorlar. Hem müşteri hem Pazar hem de geleceğimizi hızla kaybediyoruz. Bu konuda acil bir çözüm alınmaz ise kuyumculuk sektörümüz yıllar içinde kazandığı uluslararası pazarı çok kısa süre içinde hızla elleriyle rakiplerine bırakacak” diye konuştu.

Sağlam Alyans tarafından üretilen en yeni alyanslardan bazıları İJS fuarına katılan birkaç firmanın standında sergilenecek. Yeni model yapmaya ara vermeden devam eden Sağlam Alyans; yakın zaman içinde yurtiçine yönelik bir ticari açılım da gerçekleştirmeyi gündemine aldı.