SEKTÖR > APEL İŞ geçen yıl ürettiği her 3 montürden 2’sini ihraç etti

APEL İŞ geçen yıl ürettiği her 3 montürden 2’sini ihraç etti

Ülkemizin Montür takı ürün grubunun hızla yükselen markalarından biri olan Apel İş Kuyumculuk; son yıllarda ihracat çalışmalarında işlem hacmini üst seviyeye çıkardı. Üretiminin 3’te 2’sini ihraç etme başarısı gösteren Apel İş Montür; kendi branşında Dünya çapında aranan marka olma hedefine her geçen gün yaklaşıyor.

Montür denince sektörümüzün yakından tanıdığı, deneyimli üreticilerimizden Apel İş kuyumculuk; artık atölyesinde ürettiği her üç modelinden ikisini yurtdışına gönderiyor. Çeşitli toptancılar ve ihracat markaları aracılığıyla ihraca alanındaki potansiyelini arttırmayı planlayan Apel İş; 2022 yılında bu hedefine ulaştı.

Apel İş firma sahibi ve deneyimli kuyum ustası Piyer Sivaslıoğlu; Yüksek kaliteli Türk montürünün Dünyanın pekçok noktasında büyük ilgi gördüğünü, Türk montürünün şu an için Dünya çapında bir numaralı pozisyonda yerini aldığını söyledi.

Farklı ülkelere ihracat yapmak, tek piyasaya bağlı kalmamak, pazarları daha etkin analiz etmek, ürün çeşitliliğini arttırma ve müşteri memnuniyeti konusunda, hassas çalışma prensiplerinin ihracat verilerini geçtiğimiz yıllara göre arttırdığını kaydeden Piyer Sivasıoğlu; “Birkaç yıl önce kendimize bir hedef koymuştuk. Artık üretim bandımızdan çıkan her üç üründen ikisi yurtdışına gidiyor. Yakın zamanda ihracat oranımızı %80’ler seviyesine çekmeyi düşünüyoruz. İhracat demek aynı zamanda ülkemize yabancı para girişi ve ekonomiye katkı anlamı taşıyor. O yüzden ihracat sadece firmamızın kazancı değil, ülkemizin kazancı olarak nitelendiriyoruz” diye konuştu.

Yeni pazar arayışlarında olan çalıştıkları firmalara sürekli yeni modellerle destek sunduklarını ve farklı pazarların beklentilerine uygun üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden Sivaslıoğlu; arzu edilen ihracat rakamlarına ulaşmak için yeni pazarlara daha cesur adımlar atmanın önemli olduğunu çok iyi bildiklerini ifade etti.

Türk montür işçiliğinin son yıllarda önemli atılımla, Dünyada ilk üç içinde kendine yer edindiğini sözlerine ekleyen Sivaslıoğlu; kaliteli, geniş ürün çeşitliliğiyle ve uygun bütçesiyle ülkemizin montür takı grubunda Dünya çapında birinciliği uzun yıllar koruyacağına inandığını dile getirdi.