SEKTÖR > Turan Keser “Vatandaş yavaş yavaş altının güncel fiyatına alışıyor”

Turan Keser “Vatandaş yavaş yavaş altının güncel fiyatına alışıyor”

Altın fiyatları; pandeminin de etkisiyle 2020 yılında rekor üstüne rekor kırdı ve son dönemde belirli bir rakam aralığına oturdu. Oturdu diyoruz ama belki de biz bu satırları yazarken veya siz okurken ani bir dalgalanma başlamış olabilir. Yüksek altın fiyatları kuyumcuların takı satışını olumsuz yönde etkiliyor ama aynı zamanda sarrafiye, gram altın talebi en üst seviyeleri görüyor. Sektörümüzün deneyimli ismi, Balaban Kuyumculuk firma sahibi Turan Keser; geçen yıl hem perakende kuyumcusunun hem de takı üreten firmaların ortalama %50 kayıp yaşadığını, altın fiyatlarında belirli bir istikrar olması halinde 2021 yılının en azından 2020 yılına göre daha iyi geçmesinin mümkün olacağını ifade ediyor.

Yeni yıla yavaş yavaş adım attığımız bu günlerde, herkes 2021 yılının nasıl geçeceğini tahmin etmeye çalışıyor. Pandemi felaketiyle hayatımızın altüst olduğu 2020 yılından adeta dayak yemiş gibi çıkıyoruz. 2020 yılında hepimiz hırpalandık. Peki 2021 yılında neler olabilir? Balaban Kuyumculuk firma sahibi, sektöre yıllarını veren Turan Keser; aşının bulunmasının ve geniş kitlelere uygulanmasının herkes için heyecan yarattığını, pandeminin etkisinin hafiflemeye geçmesini herkesin dört gözle beklediğini ama 2021 yılı için ne yazık ki iklim felaketleriyle ilgili önemli uyarılar geldiğini söyledi.

2021 yılına, ülkemizin su rezervlerinin ciddi bir şekilde azalışıyla girdiklerini ve çok kurak bir yılın geçmesinin beklendiğini bilim adamlarının açıkladığını söyleyen Turan Keser; “Artık temkinli olmak olmazsa olmazımız haline geldi. Piyasalarda Nisan ayından sonra biraz canlanma bekliyorum. Altın fiyatlarının belirli bir rakamda uzun süre kalması büyük önem teşkil ediyor” dedi.

Ticaret Bakanlığının Demo Ürünler İle İlgili Kararı Son Derece Faydalı…

Demo bulunduran kuyumcuların vitrinlerine “Burada Demo ürün sergilenmektedir” yazısını ifade eden, afiş bulundurmalarının zorunlu hale getirilmesiyle ilgili yorumda bulunan Keser; Bakanlığın aldığı bu kararı olumlu bulduklarını, Demo afişini gören vatandaşın o kuyumcudan alışverişlerini azaltabileceğini, aynı zamanda bu kuyumculara üreticilerin konsinye ürün bırakmayacağını böylelikle haksız rekabetin ortadan kalkacağını dile getirdi.