SEKTÖR > KARALTIN için 2023 yılı ALTIN yıl oldu..

KARALTIN için 2023 yılı ALTIN yıl oldu..

Trabzon Hasır takı grubunun öncü markası KARALTIN son derece başarılı bir yılı geride bırakıyor. Geçen yıl İstanbul’daki toptan satış mağazasını Şeref Efendi Sokağın en güzel köşesine taşıyan KARALTIN; yıl içinde Corner bayilik sistemini de başarıyla uyguladı. Kısa sürede 100’e yakın kuyumcunun en güzel köşelerinde yerini alan KARALTIN; 2023 yılının her ayını dolu dolu geçirdi…

Yılların tecrübeli kuyum markası KARALTIN Kuyumculuk; 2023 yılını hedeflerinin üzerinde işlem hacmiyle kapatma başarısı gösteriyor. 22 ayar takıların yüksek enflasyonist ortamda vatandaş tarafından yoğun ilgi gördüğü 2023 yılında KARALTIN imzalı Trabzon hasır takıları el üstünde tutuldu. Geçtiğimiz yıl bu dönemde, sektörün kalbinin attığı Şeref Efendi Sokakta yeni mağazasını açan KARALTIN; 2023 yılında hayata geçirdiği Corner bayilik sistemiyle ilgili olarak da kısa sürede çok yol aldı.

KARALTIN; yıl boyunca bol bol 22 ayar hasır takılar sattı. Markanın ürün portföyünün yarısını 14 ayar hasır takılar oluşturuyor. Buna rağmen daha pahalı olan 22 ayar takılar daha fazla rağbet gördü. KARALTIN Kuyumculuk firma sahibi Cevat Kara; insanların kazançlarını gelecek adına korumak için yüksek değere sahip 22 ayar takıları tercih ettiklerini, 22 ayar altınların bu yıl tam anlamıyla altın sezon yaşadığını söyledi.

Farklı takı gruplarına giriş yapan KARALTIN’ın bu yıl ağırlıklı olarak uzman olduğu Trabzon Hasır takısıyla öne çıktığını belirten Cevat Kara; “Mekanın sahibi geri geldi diyebiliriz. Trabzon hasır takılarımız açık ara daha fazla ilgi gördü. Mağazamızın büyük bir bölümünü Trabzon Hasırına ayırdık. Yakın zaman içinde Trabzon hasır takılarımızın dışındaki takı grubumuz için farklı bir konsept ve mağaza düşünebiliriz” dedi.

Perakende kuyumcularına yönelik hazırladıkları “Mağazanızın en güzel köşesine talibiz” sloganıyla yola çıktıkları corner bayilik sisteminin de çok başarılı ilerlediğini, 20’den fazla ilde 100’e yakın KARALTIN bayisi olduğunu kaydeden Kara; sözlerini şöyle sürdürdü:

“2024 yılında bayi sayımızı hızla arttırmak ve ülkemizdeki her ilde bayimiz üzerinden çalışma yapmak istiyoruz. Yurtdışına yönelik bayilik görüşmelerine de başladık. Çok yakında ilk yurtdışı bayilerimizle anlaşma imzalayacağız. Yeni yılın tüm ülkemiz ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”