SEKTÖR > “İstor Kuyumculuk” Responsible Jewellery Council belgesi almaya hak kazandı…

“İstor Kuyumculuk” Responsible Jewellery Council belgesi almaya hak kazandı…

İstor; topluma sorumlu, hizmet sunduğu kurumlara sorumlu, geleceğe sorumlu….

Ülkemizin yenilikçi ve tecrübeli zincir takı üreticisi İstor Kuyumculuk; mesleğine duyduğu derin saygı, üretimde topluma ve çevreye duyarlılığı, altın madeninin güvenli kişi ve kurumlara sunulması ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olmasıyla RJC (Responsible Jewellery Council) belgesi almaya hak kazandı.

Ülkemizde çok az sayıda kuyum firmasının aldığı RJC belgesini alan İstor; sorumlu üretici ve satıcı kimliği ile geleceğe emin adımlarla ilerliyor. İstor Kuyumculuk CEO’su Mesut Mağzalcıoğlu; 2023 yılının zorlu piyasa koşullarında, markalarının aldığı RJC belgesinin şirket tarihinin en önemli belgelerinden biri olduğunu, bu belge ile altın madeninin tedarikinden üretimine ve sunumuna kadar, belirlenen yüksek standartlarda İstor’un hizmet verdiğinin uluslararası çapta kabul edilmesi anlamı taşıdığını ifade etti.

RJC belgesinin ihracat alanında artık önemle istenen bir konuma geldiğini vurgulayan Mesut Mağzalcıoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın en değerli madenlerinden birini iş hayatımızda kullanıyoruz. Altının madenden çıkarılmasından, satışına kadar olan sürenin her aşamasında firmamız tüm çalışmalarını uluslararası standartlara ve mesleki etik değerlere uygun yapmaktadır. Bu belgeye sahip olan firmanın tüm çalışmaları resmi kayıt altındadır. Bu belgeyi almak yeterli değil aynı zamanda belgeyi korumakta önemlidir. Umarım ülkemizde birçok firma bu önemli belgeyi almak için çaba sarfeder.”

2023 yılında yerimizde saydık….

2023 yılı ile ilgili değerlendirmede bulunan İstor CEO’su Mesut Mağzalcıoğlu; özellikle oluşan altın fiyat farklılığının ihracat yapan firmaları çok olumsuz etkilediğini ve her yıl üstüne koyarak %20 ile %30 arasında büyüme gerçekleştiren markalarının 2023 yılında 2022 yılının işlem hacmini zar zor yakalamak durumunda kaldığını dile getirdi.

Kısa süre içinde mevzuatlarda gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde ülke kuyumculuğunun çok hızlı bir şekilde Dünya sıralamasında pozisyonunu kaybedeceğini ve bu konuda net sinyallerin uluslararası piyasada görüldüğünü vurgulayan Mağzalcıoğlu; “Biz işimizi dürüst bir şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Altın fiyat farklılığı devam ederse yeni yılda; yeni yatırımlar yapmamız, mevcut geniş kadromuzu korumamız mümkün değildir. Mesleğini dürüst bir şekilde yapan, kanunlara uyan bizim gibi firmaların başkalarının yaptığı hataların bedelini ödemeye zorlanması asla kabul edilemez. Dürüstlüğün cezası olmaz. Yanlış yapanla doğru yapanı aynı kefeye koyamazsınız. Yeni yılda bu konuda acil çözüm bekliyoruz. Ülke kuyumculuğumuz yıllar içinde elde ettiği konumunu kaybetmeye başlamıştır. Yarın herşey için geç olabilir” diye konuştu.