“Zergeran Pırlanta” markamızdan çok güzel bir öneri ! “ Çarşı Kuyumculuk Festivali” “ÇARŞI FEST”
Pandemiyle birlikte yaklaşık 2 yıldır İstanbul Jewelry Show düzenlenmiyor. Ekim ayında yapılıp yapılmayacağı da biz bu satırları yazarken henüz netleşmemişti. Son yıllarda Zergeran Pırlanta; fuar dönemlerini Kılıççılar sokakta bulunan mağazasında geçiriyor. Zergeran Pırlanta firma sahibi Rıfkı Bedir; farklı bir öneri de bulunarak, yepyeni bir oluşuma işaret ediyor. Ülkemizin en önemli üreticilerinin bulunduğu Şeref Efendi Sokak, Nuruosmaniye ve Kılıççılar Sokak’taki kuyumcuların katılımıyla “Kuyumculuk Festivali” kapsamında bir sokak etkinliğinin yapılmasını öneren Rıfkı Bedir; bu organizasyon için tarihi kimliği ve sektörün kalbi olması münasebetiyle Nuruosmaniye semtinin ideal olduğunu ifade etti.
Pandeminin etkisi ile uluslararası kuyumculuk fuarları durma noktasına geldi. İstanbul Jewellery Show yaklaşık 2 yıldır yapılmıyor. Yıllardır fuar için İstanbul’a gelen Anadolu esnafı, fuardan birkaç gün önce Çemberlitaş, Kapalıçarşı ve Kuyumcukent bölgelerini ziyaret etmeyi bir gelenek haline getirmişti. Fuarlar olmayınca onları bu toplu ziyaretleri de sekteye uğramış oldu. Zergeran Pırlanta firma sahibi Rıfkı Bedir; yılın 365 günü, yerli ve yabancı sektör mensuplarını ağırlayan Nuruosmaniye ve Şeref Efendi Sokak ve Kılıççılar Sokak’ta “Kuyumculuk Festivali” adı altında bir organizasyon yapmanın faydalı sonuçlar doğuracağını, İKO, İMMİB, İTO Kuyumculuk Komitesi ve Fatih Belediyesinin ortak çalışma yapmasıyla festivalin, uluslararası boyut kazanabileceğini söyledi.
Laleli’de yıllardır tekstil üzerine sokak festivali yapıldığını ve Dünyanın birçok önemli şehrinde çeşitli sektörlerin, sokak festivalleriyle tüketici ve toptan alıcıyla buluştuğunu kaydeden Rıfkı Bedir; “Şu anda Şeref Efendi Sokak; Nuruosmaniye Caddesi ve Kılıççılar Sokak adeta Şampiyonlar Ligi gibi ülkemizin en büyük kuyum markalarına ev sahipliği yapıyor. Yıl içinde toptan ve perakende olarak iki farklı zaman diliminde kuyumculuk festivali yapılabilir. Çeşitli defileler, farklı içerikler ile kuyumculuk sektöründe Dünya çapında bir farklı organizasyona imza atabiliriz. Zaten buradaki mağazalar; alıcıları en iyi şekilde karşılama ve ağırlamak üzerine dizayn edilmiştir. Yüzlerce yıl geçmişiyle tarihi yarımada içinde kalan bölgemiz; Dünyanın en büyük kuyum alıcılarını en güzel şekilde ağırlayabilir ve onlarca kuyumcu, bu özel festivale hazırlanarak, önemli bir sinerji yaratabilir” diye konuştu.
Kuyumculuk festivalinin Eylül veya Kasım aylarında organize edilmesinin ideal bir zamanlama olacağını sözlerine ekleyen Bedir; böyle bir organizasyona bölgedeki kuyumcuların %90’ının katılım göstereceğine inandığını dile getirdi.