SEKTÖR > Kendisi Mikro Çözümleri Makro

Kendisi Mikro Çözümleri Makro

Loomis Mikro Kargo Hizmeti; kuyumcuların uzaktan ticaretinin vazgeçilmezi…

Pandemiyle birlikte en büyük gelişim E-ticaret alanında oldu. Hafta sonu kısıtlamalarıyla birlikte online alışveriş nerdeyse zorunlu hale geldi. Kuyumcuların satışında da E-ticaret ciddi rakamlara ulaşıyor. Artık mahalle kuyumcusu bile E-ticaret ile ikinci bir mağaza açıyor ve müşterisine haftanın 7 günü 24 saat ulaşabiliyor. İnternet ortamında yapılan değerli mamül satışlarında bir önemli nokta, bu ürünlerin adrese etkin ve güvenli bir şekilde ulaştırılması. İşte tam bu aşamada birçok markanın tercihi ‘Loomis’ oluyor. Değerli maden, evrak ve para transferlerini yüzde yüz sigortalı gerçekleştiren Loomis, Mikro Kargo hizmetiyle uzaktan ticaretin güven ağı oluyor…

Ülke genelinde son dönemde E-ticaret çok ciddi boyutlara ulaştı. Pandemi nedeniyle evinden çıkma konusunda tereddüt eden, AVM ve mağaza ziyaretlerinden çekinen kişiler, E-ticaret üzerinden alımlarını gerçekleştiriyorlar. E-ticaretin artan işlem hacmi, kuyum alışverişine de olumlu katkı sağlıyor. Özellikle değerli mamül sınıfına giren mücevher, altın takı ve çeşitli yatırım altınlarının online satışlarında güvenli teslimat önem teşkil ediyor. İş yaşamına büyük kolaylıklar sağlayan ve değerli her tür emtianın güven içinde lokal veya uluslararası noktalara transferini sağlayan Loomis; Mikro Kargo servisi ile yine sektörün önemli bir ihtiyacını gidermiş oluyor.

Online satış yapan kuyumcular; ürünlerini son tüketiciye sıfır risk ve yüzde yüz sigortalı bir taşımacılığın huzuru ile iletmiş oluyorlar. Loomis; Mikro Kargo hizmetini ülkemizin en büyük kargo firmalarından biri olan Yurtiçi Kargo ile ortaklaşa gerçekleştiriyor. Mağazadan ürün çıktığı andan itibaren, Loomis’in takip ve güvencesi başlıyor.

Her ay ortalama 20.000 adet Mikro Kargo servisi gerçekleştiriliyor. 5000 $’a kadar olan ürünler Mikro Kargo hizmeti kapsamına giriyor. Son dönemde artan E-ticaret ile birlikte artık Mikro Kargo hizmetinin %70’ini E-ticaret oluşturuyor. Geriye kalan %30’u ise firmaların mağazalarından, işletmelerinden karşılıklı gönderileriyle gerçekleşiyor.

Teslimat esnasında ortaya çıkabilecek bir hasar durumunda müşteriler, direkt ‘Loomis’ ile muhatap oluyor ve geçtiğimiz yıl sadece 1000 gönderiden 1 tanesinde hasar ortaya çıkmış. Oluşan hasarlarda anında sigortadan karşılanmış.

2021 yılı içinde ülke kuyumcularının yarısına yakınının E-ticarete geçmesi ve uzaktan ticaret ile ilgili yatırım yapacağı tahmin ediliyor. Mikro Kargo hizmetine büyük önem veren Loomis; ülkemizin her noktasına gönderi yapabiliyor. 5000$’ı geçen ürünlerde Loomis zırhlı taşıma hizmeti devreye giriyor.