SEKTÖR > Bilbay’ın harcı ustaların harika uyumu “Bilbay Altıntaş Kuyumculuk”

Bilbay’ın harcı ustaların harika uyumu “Bilbay Altıntaş Kuyumculuk”

Yeni yıl 2023 ile birlikte 23 yaşına adım atmaya hazırlanan Bilbay Altıntaş Kuyumculuk; deneyimli kuyum ustaları Selahattin Bilici ve Ökkeş Bayraktar’ın başarılı birlikteliği ile geleceğe ilerliyor. Birçok takı grubunda başarılı üretim gerçekleştiren Bilbay; son yıllarda döküm yüzük modelleriyle öne çıkıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da önemli bir müşteri kitlesine sahip olan Bilbay; yüzlerce yüzük modeli ve her yerde kolaylıkla bulunmayan doğal akik taşlı altın yüzükleri, renkli taşlı yüzükleri ve yüksek kaliteli lablı, cimarlı, swarovski tek taş modelleriyle rakiplerinden ayrılıyor...

Biri 35 meslek yılını bir diğeri 30 yılı geride bırakan Selahattin Bilici ve Ökkeş Bayraktar ustaların ortak kurdukları Bilbay Kuyumculuk; 2023 yılında 23 yaşına adım atıyor. Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde üretim ve pazarlama faaliyetlerini sürdüren Bilbay Kuyumculuk; 3 farklı mobil ekibiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir de İstanbul’da kuyumculara takılarını sunuyor.

22 ve 14 ayar ağırlıklı yüzük, madalyon, bileklik üretimiyle öne çıkan marka; ayda ortalama 50 ile 75 arasında yeni modele imza atıyor. Çok geniş bir ürün arşivine sahip olan Bilbay; yüksek ürün kalitesini uygun fiyat ile harmanlarken aynı zamanda müşteri ilişkilerindeki titiz yaklaşımıyla da öne çıkıyor.

Bilbay Kuyumculuk firma ortağı Selahattin Bilici; son 7 yıldır markalarının yüzük takı grubuna daha fazla mesai harcadığını, döküm tekniği ve zaman zaman fusion üretim tekniğini de kullandıklarını söyledi.

Ağırlıklı olarak daha önce piyasada bulunmayan yeni tasarımları müşterilerine sunmaya özen gösterdiklerini kaydeden Bilici; “İşinin ehli profesyonel tasarımcılarla çalışıyoruz. 2022 yılında yüzlerce yeni model piyasaya sunduk ve oldukça başarılı bir yılı geride bırakıyoruz. Üretici kimliğimiz ile kendi ürünlerimizi pazarlıyoruz. Yeni yılda da titiz hizmet anlayışımızı sürdüreceğiz ve çok sayıda yeni tasarım ile kuyumcu dostlarımızın kolay satış yapmalarını hedefliyoruz. İstanbul ile son dönemde ticaret potansiyelimizi arttırdık. Bu yıl üretimimizin önemli bir bölümünü İstanbul’daki müşterilerimize sunmayı planlıyoruz. Yeni yılda ilk ihracat çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Bilbay’ın artık yurtdışı açılım zamanı gelmiştir. ” diye konuştu.

Markanın bir diğer ortağı Ökkeş Bayraktar’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu dönemde yeni tasarımlara yoğunlaşıyoruz. İJS Mart fuarı ile birlikte yeni yılın en yeni tasarımlarını müşterilerimize sunacağız ama bizim esas bombalarımızı Mayıs ayına saklıyoruz. Yine yıl içinde en çok satan yüzük modelleri arasında Bilbay’ın imzası olan çok sayıda model göreceğiz. Kuyum üretim maliyetleri hızla artıyor. Milyem ile işçilik alıyoruz ama altın fiyatları uzun süredir sabit kaldı ve TL’nin enflasyon bazında çok altında oldu. Bilkay kalitesini korumak ve müşterilerimize en yüksek kaliteyi sunmak adına eğer altın fiyatlarında bir değişim olmaz ise sezon öncesinde işçilik fiyatlarımızda küçük çaplı güncellemeler kaçınılmaz olacaktır.”