SEKTÖR > Sabırla zamanın gelmesini bekledi Alsancak Gold’u sektörün hizmetine sundu…

Sabırla zamanın gelmesini bekledi Alsancak Gold’u sektörün hizmetine sundu…

Yılların deneyimli kuyum ustası Şerafettin Özdemir; bugüne kadar 3 farklı kuyum atölyesini kurdu ve ustabaşı olarak yönetti. Başarıyla faaliyetlerine devam eden 3 atölyede büyük emeği bulunan Şerafettin Usta, en sonunda kendi atölyesinin kapısını araladı. Yakın zaman önce kurulan ve özellikle döküm tekniği ile üretilen takılara imza atan Alsancak Gold; Şerafettin ustanın ustalık döneminin en değerli parçası oluyor. Alsancak Gold 6 aylık bir marka ama 26 yıl + 6 aylık tecrübesi var…

Kuyumculuk sektörü büyümeye devam ediyor. Pandeminin etkisinin artık bitme noktasına gelmesi, altın fiyatlarının istikrarlı bir şekilde seyir etmesi ve altın fiyatlarının enflasyonun altında kalması bu yıl sektörümüzün oldukça hareketli bir dönem geçirmesine vesile oldu. Yaklaşık 6 ay önce sektörümüze merhaba diyen Alsancak Gold; 2022 yılında kurulan markalarımız arasında yerini aldı.

Döküm tekniği ile kelepçe ağırlıklı takılar üreten Alsancak Gold; yılların deneyimli ustalarının buluştuğu bir markamız. Meslek hayatında 26 yılı geride bırakan ve kuyum üretiminin birçok farklı aşamasında çalışan, döküm tekniği ile yıllardır başarıyla üretim gerçekleştiren Şerafettin Özdemir; kendi markasını piyasaya sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şeref Efendi Sokağın hemen yanında yer alan Molla Fenari Mahallesi Model Han’da kapısını aralayan Alsancak Gold; tecrübeli isimlerinin sayesinde emekleme yapmadan yürümeye geçebildi. Kendi bünyesinde profesyonel takı tasarımcısı da bulunan genç marka; ilk 6 ay anonim ve popüler modeller ürettikten sonra artık kendi özgün tasarımlarını madene aktarıyor.

Her tür ayarda üretim yapma becerisi ortaya koyan Alsancak Gold; yakın zaman içinde fusion tekniği ile üretimleri de kendi bünyesinde gerçekleştirecek adımları atacak. Firma sahibi Şerafettin Özdemir; deneyimli ve yıllardır birlikte çalışan bir çekirdek kadro ile yola çıktıklarını, 6 aylık süre içinde tam kapasite üretim yapabilme başarısı yakaladıklarını söyledi.

Sektörün birçok değerli firmasının siparişlerine yanıt verdiklerini, ülkemizin farklı noktalarına giden pazarlamacılara ürün yaptıklarını kaydeden Özdemir; “Yakın zaman içinde atölyemizi büyütmeyi planlıyoruz. Yeni dönemde daha çok özgün tasarımlara imza atmak istiyoruz. 2023 yılında markamızı geniş kitlelerin tanımasını ve yüksek kalitemizi yakından görmelerini hedefliyoruz” dedi.