SEKTÖR > ALİZ Diamond’ın kırmızı çizgisi müşterisinin memnuniyeti…

ALİZ Diamond’ın kırmızı çizgisi müşterisinin memnuniyeti…

Sektörümüzün deneyimli mücevher üreticisi ve satıcısı Aliz Diamond; yılın ilk yarısında çok sayıda yeni müşteri edinmeyi başardı. Müşteri memnuniyetine sözde değil özde büyük önem veren Aliz Diamond; kuyumcu müşterilerinin yer aldığı bölgeye göre en uygun tarzdaki mücevherler ile buluşmasını sağlıyor. Sattığı ürünün ömür boyu arkasında duran Aliz Diamond; müşteri memnuniyetinden asla taviz vermeden çalışmalarını sürdürüyor…

Çalıştığı kuyumcuların hep yüzünü güldüren, yüksek kalitesi, etkin servis hizmeti ve hızlı ürün teslimi ile tanınan Aliz Diamond; her geçen gün farklı bölgelerde müşteri sayısını arttırıyor. “Mutlu müşteri için öncelik yüksek kaliteli üretimden geçer” sözüyle yola çıkan Aliz Diamond; belirlemiş olduğu pırlanta sınıf kalitesinin asla altına inmiyor. Satış sürecini ürün ücretinin kasaya girmesiyle bitmediğini çok iyi bilen Aliz Diamond, kuyumcu dostunun etkin satışlar yapmasını da kendine dert edinen bir anlayışla ile çalışmalarını sürdürüyor.

Aliz Diamond firma ortağı Aydın Kandemir; müşteri memnuniyetinin iki temel ayağının bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Müşteri memnuniyetinin iki temel ayağı var. Birincisi ürün kalitesi, bir diğeri de kaliteli hizmet sunumu yapmak. Bu iki konuyu da başarılı bir şekilde sisteme bağlayan ve yıllardır çalıştığı müşterilerle sıfır sorun hedefiyle hareket eden Aliz Diamond; mevcut müşterilerinin geri dönüşleriyle müşteri portföyünü her sene genişletiyor. Son dönemde döviz fiyatlarının artışı mücevher fiyatlarını ister istemez yukarı çekti. Adet olarak satışlarımız azaldı ama yine daha pahalı mücevher satışlarımız yüksek tempolu gittiği için ciroda bir kayıp yaşamıyoruz. Tabi bizim arzumuz; uygun fiyatlarla çok daha geniş bir kesimin mücevher ile buluşmasıdır. Bu dönemde mücevherin tekrar lüks ürün grubuna hızla yol aldığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Taş seçimlerinde çok titiz hareket ettiklerini, CVD tehlikesine karşın önlemlerini arttırdıklarını sözlerine ekleyen Kandemir; hem ülkemizde hem de yurtdışında çıplak taş alanında yıllardır başarıyla hizmet sunan firmalardan alım yaptıklarını, yakın zaman içinde taş stoklarını arttırmak için yurtdışına alıma gideceklerini dile getirdi.