SEKTÖR > Mücevher aşkı geri vites yapmıyor

Mücevher aşkı geri vites yapmıyor

Feyzullah Ören “21 yıllık meslek hayatımda birçok ekonomik dalgalanmalar yaşadım. Özellikle mücevher tercih eden kitlenin geri adım attığını ve isteklerini ertelediklerini görmedim”

Yılın son aylarında başlayan ekonomik dalgalanmalar, altın ve döviz fiyatlarında en üst seviyelerin görülmesine yol açtı. Bu dalgalanmadan önce elinde altını ve dövizi olan önemli kazanımlar elde etti. Çok ciddi oranda yükselen altın ve döviz fiyatları, kuyumculuk sektörüne, mücevher satışlarına nasıl bir etki yapıyor? Bu sorumuzun yanıtını Zergeran Pırlanta Pazarlama Müdürü Feyzullah Ören’e sorduk. Feyzullah Ören; mücevher satışlarında az da olsa daralma yaşandığını ama yaklaşan Sevgililer Günü ile birlikte yine mücevher alacak kişilerin hiç çekinmeden alımlarına devam ettiklerini söyledi.

Bakalım bu kriz; bu ekonomik dalgalanma mücevher ve altın takı satışlarını nasıl etkileyecek. Özellikle lüks tüketim grubuna giren mücevhere talep azalıyor mu? Zergeran Pırlanta Satış ve Pazarlama Müdürü Feyzullah Ören; mücevher kullanıcılarının büyük bir bölümünün zaten dolar ile ürünleri satın aldığını, döviz kurlarındaki artışın şu an itibariyle satışlarında önemli düşüşlere yol açmadığını ifade ediyor.

Meslek hayatında çok defa önemli ekonomik krizlerle karşılaştığını vurgulayan Feyzullah Ören; “2001, 2008 ve 2018 krizlerinde lüks tüketim ürünlerinin satış performanslarında düşüş yaşanmamış hatta artış olmuştu. Yükselen döviz kurları özellikle belirli bir rakamın üzerinde mücevher satın almayı tercih eden kitleyi olumsuz etkilemiyor. Uygun bütçeli mücevherlerde kısmi bir daralma yaşandığını söyleyebiliriz” dedi.

Zergeran Pırlanta’nın yurtdışında başta Amerika olmak üzere büyümeye, müşteri kitlesini arttırmaya ve ihracat rakamlarını üst seviyeye çekmeye devam ettiğini belirten Ören; “Ülkemizde yaşanan bu dalgalanmanın ihracat alanında önemli yansımaları bulunmuyor. Markamız; Dünyanın çok farklı noktalarına ürünlerini başarıyla sunuyor. Önümüzde Sevgililer Günü gibi özel bir gün var. Bu gün için yine tektaş mücevherlerimizi ve ekonomik bütçeleriyle dikkat çeken, tam hediyelik olabilecek hafif, küçük taşlı kolyelerimizi ön plana çıkartacağız. Kısa süre içinde değerli emtia fiyatları belirli bir rakama oturur ve o çizgide devam ederse kuyumculuk sektörünün 2022 yılını başarıyla tamamlayacağını düşünüyorum” diyerek açıklamasını noktaladı.