SEKTÖR > Neva Gold için kelepçe bir aşk hikayesi…

Neva Gold için kelepçe bir aşk hikayesi…

Tüm uzmanlıklarını kelepçe takı grubuna adayan ve bu takı grubunun dışına çıkmamaya özen gösteren Mustafa Özşahan ve Murat Çiçek tarafından kurulan Neva Gold; 8 yıldır sabah akşam hep yüksek kaliteli kelepçe takılar üretme derdinde. Sipariş üzerine farklı ayarlarda kelepçe takılar üreten Neva Gold; her ay yeni tasarımlarını müşterilerine sunuyor. Zaman zaman klasik zaman zaman yeni çizgilere modellerinde yer veren Neva Gold’un işi gücü kelepçe….

Yıllardır kuyumcu vitrinlerindeki yerini genişleten kelepçe takı grubu; yeni normalleşme döneminde de son derece popüler olmaya devam ediyor. Artık şarnel olarak ağırlıklı üretilen ve görünümüne zıt bir şekilde hafifliği ile ön plana çıkan kelepçe takılar, usta ellerde bir başka güzelliğe kavuşuyorlar.

Kelepçe takı grubunda 20 yıldan fazla süredir birlikte çalışan iki arkadaşın ortaklığı ile kurulan Neva Gold; “önce kalite” diyenlerin tercihi oluyor. 8 yıldır başarıyla üretime devam eden ve Edirne’den Hakkari’ye kadar takıları tercih edilen marka; son dönemde Altınşehir’deki yeni adresinde başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Firma ortağı Mustafa Özşahan atölyelerinde, otantik ve klasik çizgilere sahip kelepçelerin yanısıra bazı modellerde modern çizgilere de yer verdiklerini belirterek “Defalarca kalite kontrolden geçen ürünlerimizin, birçok kuyumcunun iş potansiyeline katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bizim bileziklerimiz; taşının yüksek kalitesi, özenli işçiliği ve hafif gramajlarda olmasıyla satış esnasında kuyumculara büyük avantaj sağlıyor. Bir de 22 ayar takıların rengini birebir 14 ayara yansıtma becerimiz, müşterilerimiz tarafından takdir görüyor” diye konuştu.

Kelepçe takı grubunun son yıllarda yükselen bir trende kavuştuğunun altını çizen firmanın bir diğer ortağı Murat Çiçek; bilezik kadar çok geniş bir mazisi olmamasına rağmen kelepçenin ciddi bir alıcı kitlesine kavuştuğunu, hem bileklik hem de bilezik kullanan takıseverlerin kelepçe kullandıktan sonra bu takıdan kolay kolay vazgeçemediklerini sözlerine ekledi.

Ticaret de günü kurtarmak adına, işçilik fiyatlarının yerlere düşürüldüğünü, ortak bir fiyat birlikteliğinin olmamasının sektöre kan kaybettirdiğini sözlerine ekleyen Çiçek; üreticinin, yoğun emeğinin karşılığını haksız rekabet nedeniyle tam olarak alamadığını, bu durumun birçok yabancı alıcı tarafından kötüye kullanıldığını ve fiyat rekabetiyle yerli üreticinin birbirinin ayağına pranga vurduğunu dile getirdi.