SEKTÖR > Alsancak Gold’un yüksek kalitesi Van’a kadar ulaşıyor

Alsancak Gold’un yüksek kalitesi Van’a kadar ulaşıyor

Sektörümüzün genç ve dinamik kelepçe takı üreticilerinden biri olan Alsancak Gold; her geçen yeni model sayısını arttırarak 2023 yılında geniş kitlelerin tercihi oluyor. İJS Mart fuarı sonrasında çok sayıda yeni yabancı alıcıyla da tanışma fırsatı bulan Alsancak Gold; yurtiçinde de Van’a kadar uzanan bir coğrafyada tercih ediliyor. Özgün bilezik üretimiyle dikkat çeken genç marka; 4 ay içinde 120 yeni modeli madene aktardı ve piyasaya sundu.

Son dönemde öne çıkan markalarımızdan biri olan Alsancak Gold; 2023 yılına oldukça tempolu bir giriş yaptı. Yeni tasarımları büyük ilgi toplayan Alsancak; fuar boyunca bazı markaların stantlarında sergilendi. Firma sahibi Şerafettin Özdemir; yılın ilk 4 ayında 120’den fazla gün yüzü görmemiş yeni modeli kelepçe takıya dönüştürdüklerini, bu yıl itibariyle Cezayir, Dubai ve İngiltere’deki kuyumculara da ürünlerini göndererek ilk ihracat çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yüzük, küpe ve kelepçeden oluşan 3’lü setlerine de ilginin yoğun olduğunu kaydeden Şerafettin Özdemir; “Bu yıl 3’lü takı siparişlerimizde artış var. Türkiye’de hızla geniş kitlelerin tercihi oluyoruz. Van bölgesine ürünlerimizi toptancı arkadaşlarımız gönderiyor. Van’da olmak demek aynı zamanda Güneydoğu Anadolu’da olmak anlamını taşıyor. Anonim ve piyasada çok satılan model siparişlerine de yanıt veriyorum ama her zaman önceliğimiz bizim kendimize ait modeller olacak” diye konuştu.

Ağırlıklı olarak 14 ayar kelepçe üretimi yaptıklarını ama müşterilerinin istedikleri tüm ayarlarda taleplere yanıt verdiklerini de belirten Özdemir; sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Kırmızı ürün grubunda son dönemde taleplerde artış var. Kahramanmaraşlı kuyum üreticilerinin tam olarak faaliyete geçmemesi nedeniyle onların ürettikleri modeller bizden isteniyor. Biz daha çok Maraşlı dostlarımıza bu ürünleri vermeyi tercih ediyoruz onlar da kendi müşterilerine kendilerine ait olan tarzları eksiksiz sunmuş oluyorlar. Oluşan boşluğu doldurmak gibi bir amacımız yok. Değerli Maraşlı meslektaşlarımız kısa süre içinde eskisi gibi çalışmalarına başlayacaklardır. Biz bu geçiş sürecinde onlara ürün desteği vermeye devam edeceğiz.”