SEKTÖR > Bilimin Işığıyla Aydınlanan Yollara Hata Giremez

Bilimin Işığıyla Aydınlanan Yollara Hata Giremez

Uluslararası Standartlarıyla Yerli Girişim, Bağımsız, “ IGSL Gemoloji Laboratuvarı Hizmete Girdi”

Kuyumculuk sektörümüze ve kuyum tüketicilerine; pırlanta, değerli renkli taşlar eksperliği sunmak, detaylı ve doğru analizler yapmak için kapılarını aralayan IGSL (International Gemological Science Laborotries) Gemoloji Laboratuvarı; Kuyumcukent AVM Bloğunda çalışmalarına başladı. Deneyimli Gemolog Ercüment Tandoğan önderliğinde değerli taş analizine başlayan IGSL Laboratuvarı; riskleri değil gerçekleri tercih edenlerin adresi olacak….

İleri teknolojik altyapısı ve uzman kadrosuyla, tarafsız bir şekilde değerli taş analizi için kurulan IGSL Gemoloji Laboratuvarı, sektörümüzün kalbinin attığı Kuyumcukent bünyesinde faaliyetlerine başladı. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında değerli taş alanında yüksek eğitim alan, Gemolog Ercüment Tandoğan’ın koordinesinde taş analizlerine başlayan IGSL; hem son tüketiciye hem de sektör mensuplarımıza, markalarımıza hizmet sunacak.

Şangay, Bangkok ve Danimarka’da temsilcilikleri bulunan IGSL; İstanbul’un yakın zaman içinde Dünya çapında, değerli taşların analiz merkezi olmasını hedefliyor. İşinde uzman gemologlardan oluşan kadrosu, ileri teknolojiyle donanan ve yaklaşık 300 bin Euro’luk bir yatırımla etkin bir donanıma sahip olan IGSL; değerli taş eksperliğinde belirli adreslerin dışına çıkmak isteyenlerin tercihi olmayı hedefliyor.

Yerli ve yabancı gemologlarla işbirliği içinde olduklarını ve etkin bir bilgi paylaşımı yaptıklarını kaydeden IGSL Yöneticisi ve Ortadoğu Bölge Direktörü Ercüment Tandoğan; “Hazırladığımız raporlar, Dünya standartları eşliğinde yapılmaktadır. IGSL; çok yakında ikinci şubesini Avrupa’da açmayı planlıyor. 1 yıl içinde de Çemberlitaş, Kapalıçarşı üçgeninde ofisimizi hizmete sokacağız” dedi.

Gemoloji biliminde Türkiye’nin ismini ön plana çıkartacak, ülkemizin 2023 vizyonuna paralel çalışmalar ortaya koymayı ana gaye olarak edindiklerini belirten Ercüment Tandoğan; IGSL’in Türkiye’nin ilk uluslararası gemoloji laboratuvarı olduğunu, yıllardır bu alanda hizmet veren dev markalarla tatlı bir rekabet içinde olacağını, IGSL’in renkli değerli taşları da analiz etmesiyle ilk andan itibaren fark ortaya koymaya başladığını ifade etti.

“Kalbinde ülkesi varken aklında Dünyayı Düşünen” bir zihniyeti IGSL çatısı altında temsil edeceklerini sözlerine ekleyen Tandoğan; ilk günden itibaren Türkiye’nin çok farklı bölgelerinden taş analizi için taleplerin gelmeye başladığını, her türlü teknik donanıma sahip olan Türk Gemologlarının, IGSL ile mesleki gücünü, uluslararası arenaya başarıyla taşıyacaklarına inandığını dile getirdi.

ERCÜMENT TANDOĞAN Kimdir ?

Dokuz Eylül Üniversitesi Süs Taşları Bölümünü bitiren Ercüment Tandoğan; Mersin Üniversitesi’nde 4 yıllık Gemoloji Lisans Programını tamamladı. Ardından İngiltere’de dil ve mesleki eğitimlere katılan Tandoğan; Çin devlet bursuna kabul edildi. Şangay Teknoloji Enstitüsünde Sentetik Süs Taşları Üretim Yöntemleri ve Doğal Taşlardan Sentetik Taşların Ayırt edilmesi alanında Yüksek Lisans eğitimi aldı. Daha sonra Hindistan’da uluslararası gemoloji enstitüsünde ek bir eğitim alan Tandoğan; ülkemize dönerek mesleki çalışmalarına başladı.