SEKTÖR > Halat Zincirde talep patladı Halatçı Yaşar Usta evini atölyeye taşıdı

Halat Zincirde talep patladı Halatçı Yaşar Usta evini atölyeye taşıdı

Her yaştan ve her bölgeden takı seven kadının vazgeçilmezi olan Halat Zincir; yıllar geçse de popülerliğini hiç kaybetmeden geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Halat Zincir; bu yaz en yoğun talep gören takı grupları arasında öne çıktı. Bu takı grubuna ömrünü adayan “Halatçı Yaşar Usta”; Ramazan Bayramı sonrasında oluşan yoğun talebi karşılamak için aralıksız 3 ay boyunca atölyede geceyi gündüze kattıklarını, tüm güçlerini kullanarak müşterilerini mağdur etmemek için siparişleri zamanında yetiştirdiklerini söyledi.

Harika bir yaz sezonunu geride bırakan Kuyumculuk Sektörümüz; uzun bir aradan sonra yok sattı. Birçok farklı takı grubu büyük ilgi gördü ve toptancıların stokları tükendi. Üreticiler taleplere yetişemez durumda kaldılar. Yıllara meydan okuyan ve kadınların vazgeçilmez takısı olan halat zincir; bu yoğun talep rüzgarından fazlasıyla nasibini aldı.

30 yıldır Halat Zincir üretimi alanında çalışan ve markası “Halatçı Yaşar” ile ülkemizde yakından tanınan Yaşar Kandeğer; yaz boyunca hayatının büyük bölümünü atölyesinde geçirdi ve takım arkadaşlarıyla birlikte gelen siparişlerini yetiştirmeye çalıştı.

Halat zincir üretimini tamamen el işi yaptıklarını ve çok emek, zaman, ustalık isteyen bir ürün grubuna hayat verdiklerini belirten Halatçı Yaşar Usta; “Bu üç aylık yaz performansı ile normal şartlarda bir yıllık üretimimize eş değer sayıda halat zincir üretimi gerçekleştirdik. Altın fiyatlarının dengeli duruşu da satışların artışında önemli bir etken oldu. Bu arada ben 2022 yılında altının gram fiyatının 520 TL bandına geleceğini ön görüyorum. Yılın son çeyreğinde de belirli bir hareketliliğin devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Halat zincirin nostaljik ve klasik bir duruşu olduğunu, her dönemde el üstünde tutulmasının çok ciddi bir olgu olduğunu sözlerine ekleyen Yaşar Usta; halat zincirin diğer tüm zincirlerin her zaman önünde yer aldığını, bir anlamda rakipsiz bir zincir modeli olduğunu dile getirdi.