SEKTÖR > Yükselen altın fiyatları Gram Altını Rakipsiz konuma getirdi

Yükselen altın fiyatları Gram Altını Rakipsiz konuma getirdi

Son dönemde hızla yükselen altın fiyatları, özellikle son 5 yılda gram altına ilgiyi üst düzeye çıkardı. Gram altını alan da satan da memnun. Düğünlerde bile gram altın açık ara sarrafiye ürünlerden daha fazla tercih ediliyor. Ülkemizin birçok farklı bölgesinden bize ulaşan haberlere göre kuyumcular bu durgun dönemde, sadece alyans ve gram altın satışlarında düşüş yaşamadılar. Sektörümüzün önde gelen değerli maden firmalarından Aktif Kıymetli Madenler; yüksek sayıda gram altın satışı gerçekleştiriyor. Nerdeyse has altın satışıyla yarışan gram altın, kuyumcu vitrinlerinin de en güzel yerlerinde sergileniyor…

Altın fiyatlarının yükselişi, özellikle yüksek işçilikli takı satışlarına sekte vurdu. Bir taraftan da yatırım altınına ilgi arttı ve artmaya devam ediyor. Artık birikiminin belli bir miktarını has altın olarak kenara koymak isteyenlerin çok ciddi sayılara ulaştı. Bu yoğun ilginin önemli adreslerinden birisi de Aktif Kıymetli Madenler oluyor. Aktif Kıymetli Madenler firmasının yıl içindeki has maden satışlarında, gram altın her yıl artan bir istatistik elde ediyor. Aktif Kıymetli Madenler firma sahibi Akif Sarıyer; gram altının artan altın fiyatlarının da etkisiyle son dönemde en çok talep gören ürün konumuna ulaştığını, sarrafiye karşısında üstünlüğünü gittikçe arttırdığını söyledi

Akif Sarıyer; 0.50 ve 1 gram has altın satışlarının oldukça yüksek tempoda gerçekleştiğini, sahte altın olayları karşısında gram altın üreten firmaların daha etkin, daha güvenli ambalajlama çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Piyasaların mevcut altın fiyatlarına yavaş yavaş alıştığını kaydeden Sarıyer; “Altın fiyatları; dövizin artışıyla 4 haneli rakamları gördü ve daha fazla artacağı da ön görülüyor. Büyük şehirlerin düğün sezonu yeni açıldı. Yılın son çeyreğinde çok ciddi adetlerde gram altın satışının yapılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“Enflasyonun yıl sonuna doğru düşüşe geçmesi bekleniyor”

Akif Sarıyer; yılın son çeyreğinde enflasyonda düşüş gerçekleşmesinin beklendiğini ve yaklaşan seçim öncesinde piyasaların biraz nefes alacağını öne sürdü. Türkiye’nin kuyum ihracatını sürekli arttırdığını ve kuyum ihracatının ülkemize döviz girdisi sağlayan en önemli sektörler arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Sarıyer; geçen yıl pandemiye rağmen gerçekleşen 6,8 Milyar dolarlık kuyum ihracatının bu yıl 10 milyar dolarlara yaklaşmasını beklediklerini ifade etti.