SEKTÖR > Ümit Eren “Kuyumcukent Atölyeleri Yoğun Bakımda…. İhracat Tek Çare…”

Ümit Eren “Kuyumcukent Atölyeleri Yoğun Bakımda…. İhracat Tek Çare…”

Kurulduğu 2001 yılından buyana sektöre değerli maden tedarikinde bulunan, uzman kadrosu ile kendisiyle çalışan müşterilerinin iş hayatına büyük kolaylıklar katan Eren Has Group; sektörün kalbinin attığı Kuyumcukent’te 13 yıldır aralıksız hizmet sunuyor. Altın ve gümüş değerli madene geniş ürün stoklarıyla sahip olan marka, müşterilerinin ister 1 gram ister 100 kilo olsun her ağırlıktaki taleplerine hızla yanıt veriyor. EHG Kuyumcukent Şube Müdürü, Endüstri Mühendisi Ümit Eren; pandemi etkisiyle kuyum ihracatının çok ciddi kan kaybettiğini ve Kuyumcukent çatısı altında bulunan atölyelerin yaklaşık %70’inin bu büyük kayıptan olumsuz etkilendiğini ifade ediyor.

Kuyumcukent Atölyeler Bloğu 2.kat Merkezde yer alan Eren Has Group; hem döviz ofisi hem de has maden alım satım ofisiyle, kuyum üreticilerinin ve sektörün ilk başvuru adresi oluyor. 19 yılı geride bırakan marka, 13 yıldır Kuyumcukent’te hizmet sunuyor.

Kuyumcukent Şube Müdürü Ümit Eren; 2020 yılında yaşanan pandemi sürecinin özellikle kuyum ihracatını çok ciddi bir şekilde etkilediğini, resmi rakamlara göre yaklaşık %50 geçen yıla göre düşen ihracatın, irili ufaklı Kuyumcukent bünyesinde faaliyette olan atölyeleri zor durumda bıraktığını söyledi.

Altın alım satımının yüksek seviyelerde olduğunu ama alınan altınların takı üretiminden ziyade tasarruf ve yatırım amaçlı bir şekilde saklandığını kaydeden Ümit Eren; “Yastık altı altınlarında artış var. Bu altınlar ekonomik döngüye katkı sağlamıyor. Ayrıca atölyeler üretim için has altın talep etmiyorlar çünkü ihracatta büyük azalma oldu. Geçen yıl 45 bin dolar olan altın kilo bazında bu yıl 60 bin dolara çıktı. Tüm Dünyada altın artışta bu da takı alımlarına olumsuz yansıyor. Sanırım aşı bulunana kadar bu kısırdöngü devam edecektir. Biz EHG olarak 2020’nin ilk 9 ayında geçen yılın rakamlarını yakaladık. Bu durum bizi mutlu etmiyor. Keşke aynı başarıyı üretime giden has maden satışları yaparak yakalasaydık. Böylece hem biz hem sektörümüz mutlu olurdu” diye konuştu.

Altın fiyatlarının aşırı hareketli olduğu günlerde hizmet sunmaya ara vermeden devam ettiklerini ve bu dönemde birçok yeni müşteri elde ettiklerini kaydeden Eren; “2020 yılında yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Döviz büromuz hizmete girdi. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.