SEKTÖR > Yüksek altın fiyatları karşısında ne hafif takılar ne de düşük ayarlı modeller kurtuluş reçetesi oluyor… tek çare ihracat….

Yüksek altın fiyatları karşısında ne hafif takılar ne de düşük ayarlı modeller kurtuluş reçetesi oluyor… tek çare ihracat….

Alperen Tezcan “Yüksek altın fiyatları karşısında artık daha da hafif takıların üretilmesi imkansız bir hale geldi. Şimdi 8 ayar takılar ön plana çıkıyor. Gümüşün üzerine 1 ayar değerinde altın kaplanan takılar geliyor. Bunların hiç biri kalıcı çözümler değil. Tek çare ihracat, ihracat yine ihracat”

Altının rekor üstüne rekor kıran fiyatlarıyla birlikte iç piyasada ani bir durgunluk oluştu. Zaten Kasım, Aralık ayları kuyum alışverişinde hiçbir zaman yüksek tempolu bir dönem olmamıştı. Peki ne yaparak bu dönemi geride bırakabiliriz. İMMİB; düzenli olarak ihracat rakamlarını açıklıyor. 2021 yılının ilk 10 ayında 4 milyar dolar değerinde altın takı ve mücevher ihracatı gerçekleşmiş. İhracat; yılın 12 ayında belirli bir tempoda gidiyor.

Ülkemizin önde gelen takı kaplama ve güzelleştirme markası Tezcan Galvano; yılın son günlerinde ağırlıklı olarak ihracat ürünlerine son dokunuşu yapıyor. Tezcan Galvano Kaplama Genel Müdürü Alperen Tezcan; aniden yükselen altın fiyatlarının iç piyasada ciddi olumsuz yansımalara yol açtığını, ons bazında önemli bir artış olmaması nedeniyle ihracat çalışmalarının gayet iyi bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Müşterilerinin büyük bir çoğunluğunun, ihracat yapan firmalardan oluştuğunu kaydeden Alperen Tezcan; “Ülkemizin kuyum ihracatı artarak devam ediyor. Artık yükselen altın fiyatları karşısında ürünleri hafifletmek gibi bir koza sahip değiliz. O hakkımızı kullandık. Zaten ürünler en hafif şekilde bize geliyor. Bundan daha hafif ürünlerin yüzeyine bir şey yapma şansımız olmaz. İç piyasada 8 ve 14 ayar takıların doğal olarak daha fazla rağbet göreceğini tahmin ediyoruz. Artık kuyum üreten herkesin büyük, küçük demeden ihracatı gündemine alması gerekiyor” diye konuştu.

Şu an itibariyle klasik ürün kaplama hizmeti sunmanın ötesinde Tezcan Kaplama’nın artık müşterilerinin modellerine son halini verirken danışacakları bir üst akıl olarak kabul gördüğünü kaydeden Tezcan; açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeni koleksiyonlara yön veriyoruz. Son şeklini alırken bu tarza uygun olacak renkleri firmalarımıza tavsiye ediyoruz. Kısacası takıyı özel bir terzi hassasiyetinde, kalıbına en uygun haliyle çok şık giydiriyoruz. Bugün kaplama biliminin geldiği noktada, bu işte başarılı olmanız için tüm çalışmalarınızı işinize kanalize etmeniz zaruridir. Artık takının modeline göre değişen kaplama teknikleriyle, işimizi bir başka boyuta taşıyoruz.”

“2021 yılını hedeflerimizi yakalayarak tamamlıyoruz”

Alperen Tezcan; pandemi koşullarının devam etmesine karşın 2021 yılını hedeflerine uygun bir şekilde tamamladıklarını ve pandeminin olmadığı 2019 yılının üzerine çıkma başarısı gösterdiklerini dile getirdi.