SEKTÖR > İsgold’dan tüm kuyumculara açık çağrı “Altın Topla Ülkemiz İçin”

İsgold’dan tüm kuyumculara açık çağrı “Altın Topla Ülkemiz İçin”

Yeni bir dönem başlıyor artık altınlarınız sadece durduğu yerde değerlenmekle kalmıyor…

Altınlarınızı İsgold ile değerlendirin değeri artsın. Herkes bu proje ile kazansın

İSGOLD Altın Rafineri A.Ş; kuyumcuların iş hayatına artı değerler katacak AVAS projesini Van Anatolia Jewellery Show’da tanıttı. Yastık altındaki altınların ülke ekonomisine kazanılmasının hedeflendiği bu proje kapsamında, kuyumcular, vatandaşın altınlarını İsgold adına toplayacak. Toplanan altınlar, ister altın hesabında isterseniz kur korumalı altın mevduat hesabında değerlendirilecek. Hem ülkemiz, hem kuyumcular hem de son tüketici bu projede kazanacak..

Kuyumculuk sektörümüzde 12 yıldır başarılı çalışmalara imza atan, son 3 yıldır ülkemizin 5 altın rafinerisi arasına ismini yazdıran İsgold Altın Rafineri A.Ş; Van Anatolia Jewellery Show’a katıldı ve fuar kapsamında ağırlıklı olarak Anadolu’dan gelen kuyumcularla buluştu.

Daha önce iki kez İstanbul Jewellery Show’a katılan İsgold; ilk kez İJS’nin Mart ayağında tanıttığı AVAS (Altın Varlıklarını Arttırma Sistemi) projesini Van’da gerçekleşen fuarda ön plana çıkardı. Bu proje ile vatandaşın hurda altını, kuyumcusu vasıtasıyla bankalar üzerinden ekonomiye kazandırılıyor.

3 farklı seçeneği sahip olan AVAS; kuyumcu vasıtasıyla hurda altınları artı değere dönüştürüyor. İlk olarak vatandaş, hurda altınını AVAS’a dahil olan kuyumcuya getiriyor. Kuyumcu hurda altını hesaplayarak has altına çeviriyor. Altın hesabı açmış olan vatandaşın hesabına anında has altın girişi yapılıyor. Has altın; altın hesaplarında hem normal altın artışından faydalanıyor hem de devletin belirlediği altın faiz kazancı ile büyüyor.

Diğer seçenekte ise vatandaş aynı şekilde hurda altınını kur korumalı altın mevduat hesabına çeviriyor. Getirilen altınlar Merkez Bankasının o an belirlemiş olduğu fiyat üzerinden kur korumalı hesaba aktarılıyor. Burada TL olarak bankaya yatan hesaba devlet, anında %4 oranında müşterinin hesabına TL olarak aktarıyor. Ayrıca belirlenen vade sonunda müşteri faiz getirisinden de faydalanmış oluyor. Bir de altın fiyatları arttıkça sizin hesabınızdaki TL’ye dönen altınınız değer kazanıyor. Diğer bir seçenek ise Darphane ziynet altın hesabı oluyor. Bu seçenekte müşteriler getirmiş oldukları Darphane üretimi ziynet altınları hesaplarına çeyrek altın olarak yatırıyorlar. En az 3 ay hesaplarında kalması karşılığında altınlarını geri almak istediklerinde yatırmış olduklarını çeyrek altın olarak geri alabiliyorlar. En son seçenekte ise sarrafiye olarak verdiğiniz altınlar yine sarrafiye olarak, fiziki altın şeklinde bankada korunuyor. Yine bu hesaba devlet vade aralığına göre bir faiz geliri yansıtıyor.

Kuyumcular AVAS; sistemi ile normal hurda altın alım satım ticari kazancının haricinde devlet tarafından İsgold’a verilen kar oranından belirli bir pay kazanıyor. Benzer altın toplama ve değerleme sistemlerinden farklı olarak AVAS ile ekstra kazancınız oluyor. AVAS İle kaybeden yok kazanan çok.