SEKTÖR > Olmasaydı bu Savaş herşey çok güzel olacakt

Olmasaydı bu Savaş herşey çok güzel olacakt

Rusya Ukranya savaşının olumsuz etkileri turizme yansıyacak o ülkeden gelen yabancıların sayısının azalması turistlere satış yapılacak takıların sayısını aşağıya çekecek…

Sinan Araç “Rusya Ukranya savaşı hem o ülkelere ihracatımızı olumsuz etkiledi hem de yurtiçinde turistlere yapılan ve dolaylı ihracat kabul edilen gümüş takı satışlarını aşağıya çekti”

Ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden markalarımızdan biri olan Özcan Gümüş; pandeminin etkisinin azalmasıyla yurtdışındaki ihracat faaliyetlerini hızlandırıyor. Yakın zaman içinde online ihracata başlayan ve bu alanda hızla yol alan Özcan Gümüş; Rusya Ukranya savaşının olumsuz etkilerini bu bölgedeki müşterilerinin siparişlerini ertelemesiyle yakından hissediyor.

Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; Rusya Ukranya savaşı öncesinde Rusya’daki zincir mağazalarla büyük çaplı çalışmaya başlamak üzere olduklarını, biranda savaşın çıkmasıyla o bölgeden gelen ilk siparişlerin ardından ikinci siparişlerde firmaların bekleme moduna geçtiklerini söyledi.

Yurtiçinde Rus ve Ukranyalı turistlere ciddi oranda gümüş takı satışı yapıldığını da hatırlatan Sinan Araç; “Bu yaz Ukranya’dan turistin hemen hemen hiç gelmeyeceği ön görülüyor. Rusya’dan da ciddi bir azalma söz konusu olacak. Bu da sahil bölgelerine, turistik bölgelere yaptığımız gümüş takı satışlarının azalması anlamına gelecek. Turizmde sezon yavaş yavaş açılıyor ama Akdeniz ve Ege’de bulunan ekibimizin satış performansı beklentimizin altında kalıyor” diye konuştu.

Artık geniş stoklarla çalışma döneminin sona geldiğini ve müşterilerinin özel taleplerine hızla yanıt verme, butik üretim yapabilme döneminin başladığını vurgulayan Araç; geniş coğrafyada çok sayıda müşteriye sahip olan Özcan Gümüş’ün en önemli artılarının; yüksek kaliteli üretim yapabilme becerisi, hızlı bir şekilde siparişleri teslim etme gücü ve yenilikçi tarzı cesurca madene aktarması olarak nitelendirdi.