SEKTÖR > “Kalıbımı basarım” Berbey kalitesi Kahramanmaraş’ın vazgeçilmezi

“Kalıbımı basarım” Berbey kalitesi Kahramanmaraş’ın vazgeçilmezi

Kahramanmaraş’ın önde gelen üreticilerinin kalıp ihtiyacını İbrahim Usta karşılıyor….

İstanbul’dan sonra en fazla kuyum üretiminin olduğu Kahramanmaraş ilimizde, Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi tam kapasite ile faaliyetlerine devam ediyor. Yüzlerce atölyenin bulunduğu Altınşehir’de; kuyum üreticisi pres takı kalıbı için İstanbul’da bulunan Berbey Kalıbı tek geçiyor. Whatsapp başta olmak üzere, hızlı iletişim imkanlarıyla Berbey’e derdini, istediği kalıbı anlatan Maraşlı üreticiler hemen çözüme ulaşıyor. Berbey ile mesafeler hiç de uzak değil…

Çok sayıda Maraşlı üreticinin kalıp ve tasarım ihtiyacına yanıt veren Berbey Kalıp; her geçen gün daha fazla bölge esnafıyla çalışıyor. Berbey; mutfağın arkasında görülmeyen güç olarak üreticinin hayatına büyük kolaylıklar katıyor.

Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nin tam kapasite üretime geçmesiyle birlikte Kahramanmaraşlı kuyum üreticilerimizin hem model çeşitliliği üst seviyeye çıktı hem de kaliteli üretim konusunda büyük ilerleme kaydettiler. Sektörümüzün köklü kalıp atölyelerinden Berbey Kalıp; son dönemde çok sayıda Kahramanmaraşlı üreticiye hizmet sunuyor. Pandemi döneminde, Altınşehir’in de faaliyete geçmesiyle birlikte Maraşlı üreticilerin taleplerinde bir artış olduğunu belirten Berbey Kalıp firma sahibi İbrahim Doğankaya; “Maraşlı üretici dostlarımız kendilerini çok iyi geliştirdiler. Şu anda teknolojik anlamda da İstanbullu üreticilerle aralarında fark kalmadı. Her geçen gün daha fazla Maraşlı üreticiye kalıp hizmeti sunuyoruz. Bizimle uzun zamandır çalışan ve mutlu olan esnafın referansları yeni müşteriler edinmemize vesile oluyor. Şu anda işlem kapasitemizin çoğunluğunu Maraşlı üreticilerimiz dolduruyor” diye konuştu.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte üretim rekabetinin, ve kalite standartlarının eşitlendiğini hatırlatan İbrahim Doğankaya; “Maraşlı üreticiler her tür takı grubunda, özellikle pres tekniği ile üretilen modellerde kapımızı çalıyor. Yeniliğe ve gelişime çok açıklar. Hem bizden istedikleri modellerin kalıplarını alıyorlar hem de hiç akıllarına gelmeyen, yepyeni tasarımları yakalıyorlar” dedi.

Berbey Kalıp; ileri teknolojiden faydalanarak, talep edilen ürünün kalıbını çıkarmadan önce 3 boyutlu çizimini bilgisayar ortamında gerçekleştiriyor. Ardından müşterisinin onayıyla üst kalite kalıbı alıyor ve uzun yıllar, sorunsuz bir kullanım avantajını müşterisine yaşatıy