SAĞLIK > Serkan Gökpınar “Mücevherin Anadolu’daki kalesi Gaziantep ilimizdir”

Serkan Gökpınar “Mücevherin Anadolu’daki kalesi Gaziantep ilimizdir”

Ülkemizin ve Dünyanın en önemli Gastronomi şehirlerinden biri olan Gaziantep aynı zamanda ülkemizde en çok mücevher satılan illerimiz arasında en ön sıralarda yer alıyor. Gaziantep bu yıl itibariyle ikinci kez kuyumculuk fuarına da ev sahipliği yapacak. Sektörümüzün tecrübeli isimlerinden biri olan Dianoor Diamond firma sahibi Serkan Gökpınar; Gaziantep’in ülkemizde en çok mücevher satışı yapılan 6’ıncı ilimiz konumunda bulunduğunu, Gaziantep’in takı kültüründe uzun yıllardır mücevherin önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Gaziantep’ten daha büyük sanayi gücüne sahip olan şehirlerde bile mücevhere bu denli talep olmadığını kaydeden Serkan Gökpınar; “Dianoor Diamond olarak en çok müşterimizin yer aldığı şehirlerin başında Gaziantep geliyor. Gaziantep’te küçük ve uygun bütçeli mücevherlerden ziyade daha pahalı ve gösterişli pırlantalara sahip mücevherlerin satıldığını gözlemliyoruz. Gayet bilinçli bir mücevher tüketicisine sahip olan Gaziantep; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli illerimizden sonra en çok mücevher tüketen bir pazara sahip” diye konuştu.

Gaziantep şehrimizin son 10 yılda yurtdışından çok sayıda göç aldığını hatırlatan Gökpınar; “Gaziantep ilimize zengin göçmenler de geliyor. Bu kişilerin de mücevher talebinin artmasında önemli rolü olduğunu gözlemliyoruz. Ayrıca bölgedeki düğünlerde geline mücevher hediye edilmesi de artan bir trend olarak dikkat çekiyor” dedi.

DDS (DIANOOR Diamond System) uygulamasına Gaziantep ilimizdeki kuyumculardan yoğun ilgi var…

Her kuyumcunun bir mücevher mağazası olacak” sloganıyla yakın zaman önce kullanılmaya başlanan DDS (Dianoor Diamond System) uygulaması Gaziantep ilimizde oldukça popüler bir konduma. 30’a yakın kuyumcu ve mücevher satıcısı binlerce bitmiş mücevheri ve çıplak taşı anında ekranında görüntüleyebiliyor ve müşterisine sunabiliyor. Gaziantepli kuyumcuların modern uygulamalara hızla adapte olduğunu ve işlerine dört elle sarıldıklarını sözlerine ekleyen Serkan Gökpınar; Gaziantepli kuyumcularla iş potansiyellerini önümüzdeki süreçte arttıracaklarını, kazan & kazan ilkesiyle herkesin mutlu ve avantajlı olacağı, stok maliyetlerinin minimuma, ürün çeşitliliğinin ise maksimum seviyeye geldiği bu özel sistemin herkese iyi geleceğini dile getirdi.