SEKTÖR > 2020 yılına piyasalar hızlı girdi önümüzde daha 11 ay var..

2020 yılına piyasalar hızlı girdi önümüzde daha 11 ay var..

ÜMİT EREN “2020 yılı sürpriz yumurta gibi… yıl içinde ne gibi durumların olacağını önceden tahmin etmek zor… borca girmeden ticaret yapmak en mantıklısı olacaktır”

Yeni yıla hızlı bir giriş yaptık. ABD ve İran arasındaki gerilim piyasalarda şok etkisi yarattı. Altın fiyatları ve döviz aniden arttı. Tek tesellimiz krizin kısa sürede normale (şimdilik) dönmesi oldu. Bakalım 2020 yılının geri kalan 11 ayında ne gibi global olaylar ve krizler göreceğiz. Ülkemizin önde gelen Değerli Maden Tedarik kuruluşlarından biri olan Eren Has Group Kuyumcukent Sorumlusu ve Şirket Yöneticisi Ümit Eren; 2020 yılında herkesin çok dikkatli hareket etmesi gerektiğini ve döviz, altın ile ilgili borçlanarak yatırım yapmasının büyük riskler taşıyacağını ifade etti.

Yeni yıla süper hızlı bir giriş yapıldı. Piyasalar yılın ilk günlerinde ABD ve İran arasındaki gerilimi yakından hissetti. Özellikle altın fiyatları gram bazında 309 TL’ye kadar çıktı. 2019 yılında altının gram fiyatındaki artış %45 civarında bir rakama ulaştı. Böylelikle altına yatırım yapan hem mevduatını enflasyona karşı korudu hem de tasarrufunu arttırma fırsatı buldu. Eren Has Group Yöneticisi Ümit Eren; yeni yılda altın fiyatlarının artma ihtimalinin, düşme ihtimaline göre çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Ümit Eren; değerli maden fiyatlarıyla ilgili tahminde bulunacak kişilerin çok ciddi bir altyapıya sahip olmaları, yıllarca ekonomi alanında eğitim görmüş olmaları gerektiğini ve hem global hem de yerel çeşitli bilgiler arasında bağ kurarak, analiz edebilme yetisinin bulunmasının gerektiğini belirterek; “Ne yazık ki bizim piyasada bilgi kirliliği ve herkesin bir yorumda bulunması, yatırımcıyı yanlış yönlendiriyor. EHG; müşterilerini bilgilendirme konusunda titiz hareket ederken asla yönlendirme yapmamaya özen gösteriyor. Geçtiğimiz yıl, her yıl olduğu gibi yaklaşık %15 yeni müşterilerimiz oldu. Mevcut müşterilerimizin de markamızla ilgili memnuniyetleri yine en üst seviyede kaldı” diye konuştu.

EHG bünyesinde işinin uzmanı piyasa analistlerinin bulunduğunu, İktisat mezunu çalışma arkadaşlarıyla piyasanın nabzını, profesyonel veriler eşliğinde tuttuklarını vurgulayan Eren; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz yıllardır kendi müşterilerimiz dahil olmak üzere hiçbir zaman altının, dövizin geleceği ile ilgili tahminlerde bulunmadık. Ne olur? Sorusuna hiçbir zaman cevap vermedik. Fakat Dünya piyasalarındaki ekonomik ve siyasi gelişmeleri müşterilerimizle paylaşıyoruz. Sonuçlarla ilgili değerlendirmeyi müşterilerimize bırakıyoruz.”