SEKTÖR > Bakalım nerede duracak ? Ne olacak ? Kim Bilir ?

Bakalım nerede duracak ? Ne olacak ? Kim Bilir ?

Akif Sarıyer “Altın fiyatları aniden yükseldi. Artık altınla ilgili yakın zamanlı dahi olsa bile tahmin yapmak çok zor. Düşer diyene de çıkar diyene de inanırım. Enflasyonla birlikte yaşanan yükselişlerin, değerli maden ticareti ile uğraşan bizim gibi firmalar için avantajı olmuyor…”

Doların biranda yükselmesi altın fiyatlarının yukarı çıkmasına sebebiyet verdi. Bu dönemde değerli maden firmalarının çok hareketli olacağını düşünüyoruz. Peki değerli maden firmalarının kapısında yine kuyruk var mı? Bu sefer yok. Aktif Kıymetli Madenler firma sahibi Akif Sarıyer; enflasyon ve dolar kaynaklı altın yükselişlerinde alışverişin minimum seviyeye indiğini, daha da çıkar diye elinde altını bozdurmaya kimsenin gelmediğini, bu yüksek fiyatlarla altın alınmaz diye de çoğu kişinin altın fiyatının belirli bir rakama oturmasını beklediğini ifade etti.

Kuyumcuların üretiminin tüm hızıyla devam ettiğini, bu dönemde daha çok atölyelerin has maden taleplerinin öne çıktığını kaydeden Akif Sarıyer; “Değerli kuyum üreticilerimiz belirli bir oranda stok ürün kenara koymaya gayret gösteriyorlar. Üretilen herşeyin biranda satılacağı veya üretildiği kadar talep olduğu anlamına gelmesin. Daha da yükselmeden, özellikle düğünle ilgili altın takı ihtiyacını gidermek isteyenlerin harekete geçtiğini görüyoruz ama orada da alım gücünün düşmesiyle düğün takı alışverişinin azalarak, hafif takılar seçilerek yapıldığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Altının ülkemizde dolar yükseldiği için arttığını, uluslararası arenada uzun süredir ons fiyatının istikrarlı gittiğini hatırlatan Sarıyer; “Amerika Merkez Bankası FED; faiz artırımını durdurursa, benim ekonomim iyidir derse altın fiyatının ons bazında 2000$’ı geçeceğini tahmin ediyorum. Şu andaki ekonomik tablo içinde insanların yerli veya yabancı parada kalmak yerine altında olmayı, nakitlerini altına çevirmeyi tercih ettiklerini görüyoruz. Altının yatırım kimliği, özellikle bitcoin’in kan kaybetmesiyle yükselişe geçti” dedi.