SEKTÖR > “Altın Terzi Halil Usta” hayalleri gerçeğe çeviriyor...

“Altın Terzi Halil Usta” hayalleri gerçeğe çeviriyor...

Altından girer üstünden çıkar hiç olamaz dediklerinizi masada görürsünüz…

Altın ayakkabı, Altın Gözlük, Altın Yelek, Altın Yastık, Altın çocuk pikesi, altın biberon daha neler neler yapıyor. Halil Usta; altından giriyor üstünden çıkıyor…

Şal takı grubunun deneyimli ustalarından, Baba Hamza Gold firma sahibi Halil İbrahim Kaya; şal takılarında yaptığı birbirinden güzel modelleri yanı sıra, herkesin üretmeye cesaret edemediği objeleri de altın ile buluşturuyor. Tekleme olarak tabir edilen çalışmalarıyla da ünlenen Halil Usta; bugüne kadar altın ayakkabı, altın şal, altın sütyen, altın biberon, altın meyve& sebze emziği, altın yastık, altın pike gibi çok farklı talepleri altın ile buluşturdu.

Halil Usta; günün gelişen teknolojisinin de yardımı, mesleğine duyduğu büyük aşk ve birazda inatçı bir ruha sahip olmasıyla en imkansız görünen objeleri altına çevirdiğini belirterek; “Bu yönümü bilen kuyumcu dostlarımız zaman zaman özel müşterileri için altın objeler istiyorlar. Bu özel üretim tek yapılan altın objeler, büyük bir emek ve el işi istiyor. Kalıp aşamasında teknolojiden faydalanıyoruz. Sonrasında ben ve deneyimli ekibim çok kısa süre içinde hayal edilen objeyi masaya koyuyoruz” dedi.

Altından yapamayacağı bir obje olmadığını vurgulayan Baba Hamza Gold firma sahibi Halil İbrahim Kaya; “Bu çalışmalarımızın büyük bir çoğunluğu yurtdışına gidiyor. Özel ürünlerin Türkiye’de yapılıyor olması da hepimiz için bir gurur meselesi oluşturuyor. Ürettiğimiz şal takılarının da hemen hemen tamamı ihraç oluyor. Peşin çalışma prensibiyle hareket ediyoruz. Şu anda atölyemiz gelen siparişlere yetişmek için ekstra mesai harcıyor. Yılın ikinci yarısı çok hareketli başladı. 3 aylık makas sorununun ardından biriken siparişleri yetiştirmek için büyük efor sarfediyoruz. Şal takı grubunun öncüsü kabul edilen İtalyanların bile takdirini topluyoruz. Hem tekleme ürün ve objelere devam edeceğiz hem de uzman olduğumuz şal takı grubunda yeni modeller üreteceğiz” diye konuştu.