SEKTÖR > Her yaptığı takı vitrinlerde bir yıldız… Müşterileri için vazgeçilmezdir “Akyıldız

Her yaptığı takı vitrinlerde bir yıldız… Müşterileri için vazgeçilmezdir “Akyıldız

Kuyumcukent’in en üst katında yer alan ve özgün tasarımlarıyla öne çıkan Akyıldız Kuyumculuk; hem kuyumcukent’in hem de gönüllerin zirvesinde yer alıyor. Deneyimli kuyum ustası İdris Yıldız ve genç ekibi; yine fuar öncesi en yeni tasarımlarını müşterilerine sundu. İdris ustanın imzasının yer aldığı takılar fuara katılan birkaç markanın vitrininde tanıtılacak. Fuarda gözünüze gelen ve yıldızı parlayan bazı takılarda görünmeyen imzanın altına Akyıldız olacak…

Küçük yaşlarda mesleğe adım atan, birçok farklı takı grubunun üretiminde aktif rol alan İdris Yıldız; uzun yıllar YS Gold markasıyla piyasada tanındıktan sonra son 2 yıldır Akyıldız Kuyumculuk atölyesiyle sektörün seçkin markalarına ürünlerini sunuyor. Özellikle bileklik takı grubunda öne çıkan Akyıldız; dorika başta olmak üzere farklı yarı mamül ürünlerle başarılı kombinler yaparak, şık ve zarif takılar ortaya koyuyor.

14 ve 18 ayar üretim yapan Akyıldız atölyesinin takılarının bir bölümü yurtdışına ihraç ediliyor. Firma sahibi, deneyimli kuyum ustası İdris Yıldız; yıllar içinde saygın ve başarılı bir usta olmasının temel faktörünün işini büyük bir aşkla yapmak olduğunu ifade ediyor.

2021 yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ve fuar öncesi de yoğun mesai harcadıklarını belirten İdris usta; 2022 yılı için çok iyimser olmadığını söylüyor. Rusya Ukrayna savaşının ticaret hayatı için sıkıntı ortaya koyacağını öne süren İdris Yıldız; açıklamasını şöyle sürdürüyor:

“Yüksek altın fiyatlarının takı alışverişinin önünde ciddi bir handikap oluşturacağını düşünüyorum. Tam pandeminin etkisi azaldı derken hemen yanıbaşımızda çıkan savaş; hesapları altüst etti. Tüm olumsuzluklara rağmen, 3 yıl aranın ardından yapılan İJS’nin Mart ayağının iyi geçeceğine inanıyorum. Bu yıl; ihracat alanında daha fazla talep alabiliriz. Akyıldız Kuyumculuk; 2 yıl gibi kısa bir süre içinde hem de pandemi döneminde Dünyaya gelmesine rağmen, gayet başarılı bir başlangıç dönemi geçirdi. Müşteri portföyümüz sürekli yeni katılımcılarla gelişiyor. Fuar öncesi çok sayıda yeni tasarım yaptık. Fuar için İstanbul’a gelecek olan yerli ve yabancı sektör mensuplarını Kuyumcukent 5. Kat meydanda yer alan atölyemizde bekliyor olacağız.”