SEKTÖR > 14 Ayarın İtici Gücü Yüksek Altın Fiyatları

14 Ayarın İtici Gücü Yüksek Altın Fiyatları

Mart ayında gramı 335 lira olan altın; günümüzde 480 TL’lere ulaştı. Altın fiyatlarında yaşanan büyük değişim, ister istemez takı kullanıcılarının da taleplerinin değişmesine yol açtı. Sektörümüzün önde gelen markalarından biri olan Seçkin Gold; artık üretiminin çok büyük bir bölümünü 14 ayar takılara ayırıyor. Markanın Çemberlitaş Şeref Han’da yer alan toptan satış mağazasının yöneticisi Fikret Özşahin; Anadolu’nun en ücra köşelerinde bile 14 ayar takıların fiyat ve daha hafif üretilme avantajıyla geniş kitlelerin tercihi olduğunu ifade ediyor.

Yükselen altın fiyatlarıyla birlikte 14 ayar takı grubunun 22 ayar takı kullanıcılarına daha çok hitap etmeye başladığını ve 22 ayardan 14 ayar takılara geçişlerin arttığını kaydeden Seçkin Gold Yöneticisi Fikret Özşahin; “Artık Anadolu’nun en ücra köşelerindeki kuyumcuda dahi çok sayıda 14 ayar takı bulunuyor. Diyarbakır, Van gibi şehirlerimizdeki kuyumcuların vitrinlerinin yarısı 14 ayar takılara ayrılmış vaziyette. Biz bu gelişimi yakından takip ederek, onlarla sıcak temas sağlayarak yaşanan bu değişimden gerekli payımızı alıyoruz” diye konuştu.

Sosyal medyanın takı tercihinde ve tüketiciyi alım için harekete geçirmede önemli bir unsur olmaya başladığını vurgulayan Fikret Özşahin; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yakın zamana kadar ultra hafif olarak kabul edilen ürün gruplarımız bugün standart haline geldi. Fantezi, pırlanta görünümlü ama oldukça hafif takılar üretmeye devam ediyoruz. Son dönemde kaburga kelepçeye yoğun bir talep var. Özellikle genç tüketici sosyal medyada gördüğü ürünleri kuyumcusundan talep ediyor.”

Düğünlere Getirilen Kısıtlamalar Sektörümüze Olumsuz Yansıyor…

Son dönemde Covid 19 salgını nedeniyle düğünlere ülke çapında önemli kısıtlamalar getirilmişti. Düğünlerin 1 saatlik bir süre içinde en az katılımla yapılması şartı, kuyumculuk sektörümüzü de zora sokuyor. Uygulamanın başlamasıyla birlikte kuyum alışverişinde temponun oldukça azaldığını belirten Özşahin; “Düğünlerde geline takı hediye edilmesi geleneğimiz, bu kısıtlı süreyle birlikte minimum süreye indi. Özellikle Eylül ayının 15’inden sonra işlerimizde genel anlamda bir azalma var. Bir an önce aşının bulunması hepimizin tek temennisidir” dedi.