SEKTÖR > Altın fiyatları rekor kırıyor ama vatandaş için hayal kırıklığı olmuyor

Altın fiyatları rekor kırıyor ama vatandaş için hayal kırıklığı olmuyor

Burak İlgin “Uzun süre enflasyonun altında kalan altın fiyatlarındaki artışlar büyük reaksiyon görmüyor. Vatandaş altın fiyatlarındaki bu seviyeyi makul görüyor. Altın fiyatları daha da artar diye hurda altın geri dönüşleri de oldukça zayıf. Kısacası almak için en iyi zaman bugün şu an. Satmak için ise belli değil…”

Gözümüz sürekli ekranda, döviz ve altın fiyatları hep hareket halinde. Adeta bir gerilim filminin içinde yaşıyoruz. Tedirginliğimiz üst seviyede ve gelecek kaygımız zirvede. Her ne kadar bizler bu düşünceler içinde olsak ta artık vatandaş altın fiyatlarının yükselmesine aşırı tepki vermiyor. Balaban Kuyumculuk Genel Müdürü Burak İlgin; çok uzun süre enflasyonun altında kalan altın fiyatlarının artışa geçmesine vatandaşın ciddi bir tepki vermediğini, piyasalarda kuyum alışverişinin, altının gram fiyatının 1500 TL’ye ulaşmadan önemli bir azalmaya veya artmaya yol açmayacağını ifade etti.

Peşin çalışma prensibimiz Turan Keser’in bize en büyük mirasıdır…

Kuyum ticaretinde yıllardır peşin çalışma sistemini sıkı sıkıya uygulayan iş insanı olan rahmetli Turan Keser’in bu prensibini titizlikle geleceğe taşıdıklarını kaydeden Burak İlgin; “Bu kadar yüksek altın fiyatları karşısında peşin çalışmak bir seçenek değil esas husus haline gelmiştir. Bu fiyatlar eşliğinde bakiyeli çalışma yapmak resmen çılgınlık olacaktır” dedi.

Büyük Kahramanmaraş Depreminin bu yaz Anadolu’daki bazı düğünlerin ertelenmesine yol açabileceğini kaydeden Burak İlgin; “Geçen yaza göre Anadolu’daki kuyum alışverişinde azda olsa bir düşüş olması muhtemel görünüyor. Yeni sezonda yine çok sayıda yeni tasarım kuyumcu vitrinlerinde yerini alıyor. Kahramanmaraşlı kuyum üreticilerinin hızla tekrar iş hayatına dönüş yaptığını gözlemliyoruz. Onların boşluğunu doldurmak pek mümkün değil. Biran önce eskisi gibi tekrar onları sahada görmek istiyoruz. Allah bir daha ülkemize böyle felaketler yaşatmasın inşallah” diyerek sözlerini noktaladı.