SEKTÖR > Kazze Takıların Bir Tek Kitabını Yazmadı “Kabaloğlu Kuyumculuk”

Kazze Takıların Bir Tek Kitabını Yazmadı “Kabaloğlu Kuyumculuk”

Lise eğitiminin hemen ardından kuyumculuk mesleğine adım atan ve aralıksız 12 yıl kazze takı grubunda üretim yapan Selçuk Kabal; abisi Mustafa Kabal ile kurduğu markası Kabaloğlu Kuyumculuğu; emin adımlarla yarınlara taşıyor. İtalya’da doğan kazze takısına çok farklı yorumlar katan ve kazze takısında adeta yüksek lisans yapan Selçuk Kabal; kazzenin sadece kitabını yazmadığı kalmış….

Son dönemin en popüler takı gruplarından biri olan kazze takılar, pandemiye rağmen özellikle ülke genelinde satışlarını belirli bir seviyede tutuyor. Özel bir işçilik ve yüksek teknoloji isteyen kazze takı grubuna ülkemizde ilk giriş yapan isimlerden biri olan Selçuk Kabal; 12 yıldır kazze takı üretiminde çalışıyor. Kazze takısını çok sayıda kişinin ürettiğini, bu üründe kazzezede olmamak için kuyumcuların doğru atölyeyi seçmelerinin büyük önem teşkil ettiğini ifade ediyor.

İstanbul Vizyon Park’ta yoğun teknoloji eşliğinde kazze takı üretimi yapan Kobaloğlu Kuyumculuk; uzman kadrosuyla bu takı grubunu hem yurtdışına hem de yurtiçine başarıyla taşıyor.

Firma ortağı Selçuk Kabal; yaklaşık 500’e yakın farklı kazze modelini madene aktardıklarını, titiz işçilikle üretilen Kabaloğlu Kazze takılarının her bir modelinin piyasaya çıkmadan önce belirli bir süre son tüketici tarafından teste tabi tutulduğunu vurguluyor.

Özellikle dorika ile kombin olan kazze takılarının her yaş grubundan ve her coğrafi bölgeden tüketicisi bulunduğuna dikkat çeken Kabal; “Bu takı grubu; yakın akrabası Trabzon hasırı ile tatlı bir rekabet içinde ve hafifliği nedeniyle bir adım öne çıkıyor. Bizim müşterilerimiz görünümü değişmeden mevcut takının %30 daha hafif üretilmesini talep edebiliyorlar. Biz de özel formülümüz eşliğinde, mukavemet gücünü kaybetmeden takılarımızı daha hafif üreterek yüksek altın fiyatlarıyla mücadeleye destek veriyoruz” diye konuştu.

Takı tasarımlarını bizzat kendisinin yaptığını ve ekibiyle çok uyumlu bir çalışması bulunduğunu sözlerine ekleyen Selçuk Kabal; kurulduğu günden buyana hep aynı kadroyla çalışmalarını yürüttüğünü ve tüm çalışanlarının kazze takısını Kabaloğlu çatısı altında öğrendiklerini gururla dile getiriyor.