SEKTÖR > Yaldızcı Cuma “Fason Hizmet Sunan Atölye Sayısı Artıyor. Yanlış Seçim Yapanların kayıpları büyük oluyor…”

Yaldızcı Cuma “Fason Hizmet Sunan Atölye Sayısı Artıyor. Yanlış Seçim Yapanların kayıpları büyük oluyor…”

Değerli maden yaldız, patlatma, alanında yıllardır sektörümüze başarılı hizmetler sunan Yaldızcı Cuma markasıyla tanınan Cuma Kısacık; son dönemde çok sayıda küçük kuyum üretim atölyesinin açıldığına dikkat çekiyor. Ekonomik sebeplerden ve sektörde patron çalışan ilişkisinde ciddi sıkıntılar çıkması nedeniyle birçok atölyenin küçüldüğünü, üretim ile ilgili çoğu bölümü kapatarak, ihtiyaçlarını fason hizmet sunan atölyelerden sağladıklarını belirten Cuma Kısacık; doğru seçilen fason atölyesinin iş hayatına büyük kolaylıklar katacağını, aksi durumda sorun yumağının atölyeleri beklediğini söyledi.

Yeni yıl itibariyle mesleğinde 20 yılı geride bırakan, Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde yer alan atölyesi Yaldızcı Cuma ile yıllardır sektörümüze hizmet sunan Cuma Kısacık; son dönemde kuyum atölyelerinin küçülmeye gittiğini ifade etti. Artan üretim maliyetleri, çalışanlar ile yaşanan sıkıntıların, atölyelerin küçülmesine sebebiyet verdiğini belirten Kısacık; “Bu aşamada çok daha fazla atölye fason hizmet sunan firmaların kapısını çalıyor. Fason atölye seçiminiz büyük önem teşkil ediyor. Üreticimizin ek hizmet için gönderdiği ürünler seçilen atölyenin titizliğine göre yabancı ellerde vezir de rezil de olabilir” dedi.

Firmaların çok büyük bölümünün yaldız, patlatma gibi işlemleri dışarıya verdiklerini ve hem çalışan kişi sayısından hem de zaman açısından ciddi tasarruflar elde ettiklerini kaydeden Kısacık; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Atölyemizin kapısından giren her takı, en iyi görümü elde etmeden bu kapıdan çıkamaz. Ürün bize geldiğinde bazen üretim hatalarını tespit ediyoruz ve hemen işlemlere başlamadan, mal sahibine bilgi veriyoruz. Yükselen altın fiyatlarının iç piyasada olumsuz yansıması devam ediyor. Şimdi önümüzde Sevgililer Günü var. Altın fiyatları bu çizgide uzun süre kalırsa yine güneşli günleri görebiliriz. 2022 yılının tüm insanlık adına güzel ve sağlık dolu bir yıl olmasını diliyorum.”