SEKTÖR > Özdemir “Altınşehir rekabette koşulları eşitledi. Bu yarışta kaybeden olmaz”

Özdemir “Altınşehir rekabette koşulları eşitledi. Bu yarışta kaybeden olmaz”

Nihat Özdemir “Su akar yolunu bulur. İstanbul ve Kahramanmaraşlı kuyum üreticisi, farklı üretim tarzlarıyla yurtiçi ve yurtdışı piyasasında birbiriyle çakışmaz"

Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nin %80’ini doldu ve Maraşlı kuyum üreticileri yoğun bir çalışma dönemine girdiler. “Altınşehir ile birlikte yeni bir vizyon, yeni hedefler kendine belirleyen Maraşlı üretici; İstanbullu rakipleriyle daha eşit rekabet ortamında piyasada yer alacak.” Bu sözler; bölgenin önde gelen kuyumcularından Özdemir Kuyumculuk firma sahibi Nihat Özdemir’e ait.

Ürün portföylerinin çeşitliliğiyle öne çıkan markalarının çok farklı tarzları bünyesinde barındırdığını kaydeden Nihat Özdemir; sanıldığı gibi Kahramanmaraş’ta çok ucuz işçilikli ürünlerin yer almadığını, kaliteye göre değişen fiyat skalasıyla İstanbullu birçok atölye ile aynı fiyatların Maraşta’da telaffuz edildiğini söyledi.

Son 10 yılda Maraşlı üreticilerin ürün kalitesini üst düzeye çıkardığını, kaliteli malın da asla ucuza imal edilemeyeceğini belirten Özdemir; “Kahramanmaraş Türkiye’nin kuyumculukta Çini değildir. Ucuza da ürünler olmakla birlikte, belirli bir kalitenin üstünü arıyorsanız İstanbul’daki atölyelerden daha pahalıya ürün bulabilirsiniz. Özellikle pandemi döneminde ihracatın azalmasıyla birlikte ihracat yapan İstanbullu üreticilerin çoğu iç piyasaya döndü ve böylelikle işçilik fiyatları yoğun rekabetle birlikte dip seviyeye indi. Ben bazı ürün gruplarında İstanbul’da aldığım uygun fiyatları Maraş’ta bulamıyorum” diye konuştu.

“Peşin Çalışma Sistemine Geçilse İlk Önde Biz Oluruz”

Peşin çalışma sistemine geçilmesinin artık sektörümüz için büyük bir ihtiyaç haline geldiğini sözlerine ekleyen Özdemir Kuyumculuk firma sahibi Nihat Özdemir; “Peşin çalışma sistemine geçiş için önce büyük markaların öncülük etmesi gerekiyor. Hep beraber geçelim denirse ilk olarak biz önde gideriz. Zaten bugün yarın mutlaka peşin çalışma bir şekilde gelecek” dedi.