SEKTÖR > Şimdi koşullar eşitlendi… Altın ile mücevher arasındaki tatlı rekabetin dozu artacak

Şimdi koşullar eşitlendi… Altın ile mücevher arasındaki tatlı rekabetin dozu artacak

Altın ve döviz fiyatlarının artışı, yeni yıla sektörümüzün hızlı bir giriş yapmasını engelledi. Döviz ve altın fiyatları hükümetin yeni uygulamalarıyla belirli ölçüde aşağıya geldi. Altın; biz bu yazıyı hazırlarken gram fiyatı açısından 800 TL civarındaydı. Mücevher ile her zaman tatlı bir rekabet içinde olan altın takılar, yüksek fiyatlardan olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Bu yeni tablo neticesinde 22 ayar altın takı bir set ile ortalama bir mücevher setin fiyatının hemen hemen aynı seviyede olması ne gibi sonuçlara yol açacak? Tüketici tercih yaparken hangisine daha çok ilgi gösterecek? Bu sorularımıza yanıtı, Ekol Pırlanta Toptan Satış Mağaza Sorumlusu Taşkın Açılan verdi.

Aralık ayından buyana hızla artan döviz fiyatları A’dan Z’ye tüm ürün gruplarında ama çok ama az fiyat artışına sebebiyet verdi. Tamamen dolara endeksli olan kuyumculuk sektörümüz bu dalgalanmadan en şiddetli etkilenenler arasında ön sıralarda yer alıyor. Ekol Pırlanta Toptan Satış Mağaza Sorumlumu Taşkın Açılan; mücevherin 22 ayar altın takılarla arasında fiyat farkının kalmadığını, bu iki grup arasında seçim yapmak zorunda kalacak olan ve özellikle 30 yaş altındaki kadınların daha çok mücevheri tercih etmeye başladığını ifade etti.

Geçmiş yıllara göre yılbaşı hediye alışverişinden kuyumculuk sektörünün arzu ettiği şekilde yararlanamadığını kaydeden Taşkın Açılan; “Ekonomik mücevher kaleminde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2500 TL ile 10 000 TL arasında hediyelik mücevher almak isteyenler, Ekol Pırlanta’da çok sayıda alternatif bulabilirler. Mücevher; 22 ayar altın takıdan kayda değer bir pay ve kitle kendi safına çekebilir. Altın takı üreticileri de 14 ve 8 ayar gibi daha düşük ayarlı takılarla, kendi pazarlarının daha fazla daralmasını engellemeye çalışacaklardır” diye konuştu.

Mevcut koşullar içinde Ekol Pırlanta’nın 2021 yılını başarılı bir şekilde tamamladığını, özellikle altınla kombin olan kelepçe mücevherlerin ön plana çıktığını belirten Açılan; ülkemizin seçkin kuyumcularının Ekol kalitesini tercih etmeye devam ettiğini, müşteri memnuniyetine önem veren markalarının, yeni tasarımlarla 2022 yılının iyi geçmesi için tüm gücünü ortaya koyacağını dile getirdi.