SEKTÖR > Değerli maden ticaretinde HAS mutluluk

Değerli maden ticaretinde HAS mutluluk

Kuyumculuk sektörüne 10 yıldan fazla bir süredir hizmet sunan Has Gümüş Değerli Madenler; en zorlu piyasa koşullarında bile müşterilerinin has maden taleplerine olumlu yanıt vermeye devam ediyor. Çemberlitaş ve Kuyumcukent’te yer alan (Tepe Kıymetli Madenler) ofisleriyle çalışmalarını sürdüren Has Gümüş; müşterilerinin vazgeçilmezi konumunda…

Geçtiğimiz yıl sektörümüzün durağan yapısı içinde, pandeminin yıpratıcı etkilerine karşın özellikle kurumsal kimliğini geliştirme adına önemli atılımlar yapan, değerli maden ticaretinde kardeş markası Tepe Kıymetli Madenleri de dahil eden Has Gümüş; ithalatın daha zor bir hale geldiği bir dönemde müşterilerinin taleplerine tüm imkanlarını zorlayarak yine zamanında olumlu yanıt veriyor.

Has Gümüş Genel Müdürü Kadir Eren; geçtiğimiz yıl özellikle pandeminin etkisiyle kuyumculuk sektörümüzdeki markaların, çeşitli sebeplerden dolayı satışlarında belirli oranlarda bir düşüş meydana geldiğini, satışların düşmesinin üretimin hızının azalmasına yol açtığını, azalan üretimin de has taleplerini bir miktar aşağıya çektiğini söyledi.

Altın fiyatlarının aniden artışa geçmesinden endişe ettiklerini ve diğer emtia ile karşılaştırıldığında altın fiyatlarının henüz bir kat bile artmadığını hatırlatan Kadir Eren; “Altın fiyatlarının iniş ve çıkışı ile ilgili tahminde bulunmamaya özen gösteriyoruz. Çok uzun bir süre altın fiyatları 920 TL ile 960 TL bandında kaldı. Bu durumun böyle stabil kalacağını çok tahmin etmiyoruz. Rusya ve Ukranya savaşının global etkilerinin daha yıkıcı bir şekilde özellikle tarım bazlı Dünyaya yansıması olacaktır. Bitcoinden hızlı bir uzaklaşma var. Yine güvenli liman altın öne çıkacak. Yakın zamanda altın fiyatlarında ciddi bir artış olursa bizim için sürpriz olmaz” diye konuştu.