SEKTÖR > 8 ayar takılara karşı eskisi gibi mesafeli değil

8 ayar takılara karşı eskisi gibi mesafeli değil

Balaban; yüksek altın fiyatları karşısında 8 ayar takılar ile arasındaki mesafeyi azaltıyor…

Sektörümüzün önde gelen isimlerinden biri olan Balaban Kuyumculuk firma sahibi Turan Keser; yüksek altın fiyatlarıyla birlikte bu yıl 8 ayar takıların Anadolu’da Pazar payını arttıracağını tahmin ettiklerini söyledi. Eskisi gibi 8 ayar takılara çok mesafeli olmadıklarını belirten Turan Keser; kaliteli üretimiyle, kararma sorunu ortadan kalkan 8 ayar takıların yakın zaman içinde Balaban ürün grubunda da yer almasının sürpriz olmayacağını ifade etti.

54 yıldır mesleğini başarıyla icra eden, 90 yıllık markası Balaban Kuyumculuk ile özenle kuyum ticareti gerçekleştiren Turan Keser; pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte Mayıs ayı başından itibaren kuyum alışverişinde yüksek temponun ortaya çıkabileceğini öne sürdü.

İstanbul Jewellery Show’un uzun bir aradan sonra yapılmasının pozitif etkisinin ülkemizin her yerindeki kuyumculara yansıdığını, bu yıl fuar için İstanbul’a Anadolu’dan çok sayıda kuyumcunun akın ettiğini kaydeden Turan Keser; “Herkesin eskisi gibi heyecanla işlerine sarıldığını gözlemliyoruz. Güzel bir sezon geçireceğimiz tahmin ediyoruz. Gurbetçi yine bu yaz eli dolu gelirse, çalışanlara yaz başında yeni bir maaş artış ayarlamaları yapılırsa ama az ama çok takı alışverişinde artış olacaktır” dedi.

Yüksek altın fiyatlarının etkisiyle 8 ayar takılara artan bir talep olduğunu gözlemleyen Turan Keser; “Biz bugüne kadar 8 ayar takılara çok mesafeli bakıyorduk. Son dönemde 8 ayar takı üreticilerinin yüksek kaliteli işçilikleri ve geniş ürün çeşitliliği bize de niye olmasın? Sorusunu sordurdu. Müşterilerimizin de artan talepleri var. Şu anda zincir ürün grubumuza 8 ayar dahil ettik. Yakın zaman içinde farklı takı gruplarında da 8 ayar takıları ürün portföyümüze kademe kademe almayı planlıyoruz. Bu yılki talepler; bu adımımızı daha da hızlandırabilir” diye konuştu.

Demo bitti.. huzur geldi..

Demo ürünlerin kuyum vitrinlerinde sergilenmesinin tamamen yasaklanması kararını da mutlulukla karşılayan Turan Keser; konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:

“Kuyumculuk güvene dayalı bir meslektir. Kuyumculuk; altına şekil verme sanatıdır. Başka bir maden işin içine girerse bize ona kuyumculuk değil bijuteri deriz. Siz demo ürünü bir bijuteri mağazasında satışa sunabilir, teşhir edebilirsiniz. Fakat Kuyumcu vitrinine girmesi mesleğimizin köküne dinamit atmak anlamına gelir. Dikkat ederseniz demo işine giren kuyumcunun, sonradan bu mesleğe adım atan ve elindeki parasını değerlendirmek isteyen farklı meslek kuruluşlarından kişiler olduğunu görürsünüz. Gerçek kuyumcu, demo ile işi olmaz. Getirilen yasaklar geç olmuştur ama hayırlı olmuştur.”