SEKTÖR > TLG Bileziğin Avrupa vizesi cebinde

TLG Bileziğin Avrupa vizesi cebinde

Ülkemizin önde gelen bilezik markalarından biri olan TLG Bilezik; tel ve şarnel bilezik ihraç eden nadir markalarımızdan biri olmayı başarıyor. Avrupa’da Türk, Arap ve Hint, Asya kökenli kişilerin yaşadığı şehirlere ihraç gerçekleştiren TLG Bilezik; pandemi öncesinde üretiminin %30’unu yurtdışına gönderiyordu. Pandemiyle birlikte ihracat pazarında daralma yaşayan TLG Bilezik; 2021 yılında tekrar eski rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Deneyimli kuyumcu Tolga Akın tarafından kurulan ve ülkemizde geniş coğrafyaya ürünleri ulaşan TLG Bilezik; bilezik takı ihraç eden nadir markalarımızdan birisi. Altın takı ihracatından en az pay alan klasik bilezik; yakın komşu ülkelerden ve Avrupa’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlardan ilgi görüyor.

Tolga Akın; yurtdışında altın takının yatırım aracı kimliğinin bulunmadığını, bilezik kullanıcılarının en kötü günde bileziği bozdurmayı düşünerek bu ürünü satın aldıklarını belirterek; “Dünyanın çok farklı noktalarına gittik ve yabancılara bileziği tanıtmak istedik. ABD bayrağı motifli bilezik bile yaptık. Şu ana kadar yabancılara bilezik satışında kayda değer bir başarı elde edemedik. Herşeye rağmen ülkemizde üretilen ve yurtdışına giden az sayıda bileziğin önemli bir kısmına markamız imza atıyor. Pandemi döneminde ihracatımız azaldı. Bu yıl tekrar eski rakamlarımızı yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İç piyasada gözle görülür bir artış olduğunu, düşen altın fiyatlarının bilezik satışlarına olumlu katkı yaptığını kaydeden Tolga Akın; “Geçen yıl çok sayıda düğün iptal oldu. Bu yıl özellikle bayramdan sonra işlerimizin önemli oranda açılacağına inanıyorum. Her hafta yeni modeller ürün portföyümüze dahil ediyoruz. Bu yıl çok dikkatli seçim yaparak yeni müşterilere de ürünlerimizi sunmayı planlıyoruz” dedi.

Peşin çalışma sistemine sektörümüzün bir an önce geçmesi gerektiğini ve bunun için ortak bir girişimin başlatılarak, herkesin biranda peşin ticarete yöneltilmesinin herkes için iyi neticeler doğuracağını sözlerine ekleyen Akın; altın fiyatlarının düşmesinin daha ağır bileziklere herhangi bir katkısının olmadığını, hafif bileziklerin yine ön planda bulunduğunu dile getirdi.