SEKTÖR > Alperen Tezcan “ 2022 yılında öne çıkan ve kuyumcuların satış performanslarını arttıran 8 ayar takılar olmuştur”

Alperen Tezcan “ 2022 yılında öne çıkan ve kuyumcuların satış performanslarını arttıran 8 ayar takılar olmuştur”

Tezcan Galvano Kaplama Atölyesi; yıl içinde hem yurtiçine hem de yurtdışına servis edilen takılara son dokunuşu yapıyor. Son yıllarda 8 ayar takılara da özel kaplama işlemi yapan Tezcan Kaplama; 2022 yılında geçmiş döneme göre daha fazla 8 ayar takılara ev sahipliği yaptı.

Yıllardır kuyum üreticisine büyük katkılar sağlayan ve bilimden aldığı güçle birçok yeni uygulamayı ülkemizde hayata geçiren Tezcan Galvano Kaplama; özellikle bu yaz mevsiminde çok sayıda 8 ayar takıya kaplama gerçekleştirdi.

Tezcan Galvano Genel Müdürü Alperen Tezcan; 8 ayar takılara artan ilginin altın fiyatlarının yüksekliğiyle direkt ilişkili olduğunu, bu ürün grubunun “asla kararmaz” ifadesiyle satılmasının meslek etiğine çok uygun olmadığını söyledi.

22 ayar takılar bile belirli bir sürenin ardından kararabileceğini belirten Alperen Tezcan; açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz yaptığımız işlemlerde kararmama garantisi vermiyoruz. Takı kararmıyor üzerindeki kaplama kararıyor. Kararma ama geç ama erken devam edecek. Biz kararmayı ücretsiz bir şekilde giderme garantisi veriyoruz. Vitrinde uzun süre yatan, güneş ve elektrik ışığı alan takılar elbet kararacaktır. Bize bu takıları getirdiğiniz zaman ilk günkü görünümüne ücretsiz bir şekilde tekrar döndürüyoruz. Ancak çok ağır kimyasal ve metal karışımları kullanırsanız kararmayı engellersiniz ama bu sefer de kullanıcının sağlığına, cildine ciddi hasarlar verebilirsiniz. Altın takı üretiminde şimdiye kadar böyle bir olay ile karşılaşmadık ama çok ucuz bijuteri ürünlerine şüphe ile bakmanızı tavsiye ederiz” diye konuştu.

Yurtiçinde bu yaz kuyum alışverişinde düşüş gözlemledik…

Atölyelerine çok sayıda firmanın takılar gönderdiğini ve yaz mevsimi boyunca yurtiçinden ziyade yurtdışına giden takılara son dokunuşlar yaptıklarını sözlerine ekleyen Tezcan; “Yurtiçindeki kuyum alışverişinde özellikle Kurban Bayramı sonrasında bir düşüş gözlemliyoruz. Okullar kapandıktan sonra tekrar düğünler hız kazanacak umarım yılın son bölümünde yurtiçinde de ciddi bir kuyum alışveriş artışı gözlemleriz” dedi.