SEKTÖR > “MR Gold” 2023 yılına 223 yeni model ile giriş yapıyor

“MR Gold” 2023 yılına 223 yeni model ile giriş yapıyor

Başarılı bir yılı geride bırakmaya hazırlanan MR Gold; ara vermeden 2023 yılına hızlı bir giriş yapacak. Özellikle kültürel takı ve çerçeveli takı grubunda uzmanlaşan marka; yeni yıl ile birlikte gün yüzü görmemiş, yepyeni 223 modelini müşterilerine sunacak. “Yeni yıla nasıl girersen yıl öyle geçer” sözünü dikkate alan MR Gold; 2023 yılında yükselişini sürdürmeyi planlıyor.

Tecrübeli kuyum ustası Mustafa Reyhanlıoğlu önderliğinde çalışmalarını sürdüren MR Gold; son derece başarılı geçen bir yılın ardından hiç ara vermeden yeni yıla çok sayıda yeni tasarımıyla giriş yapmaya hazırlanıyor. Üretim parkurları ne kadar yoğun olursa olsun yeni tasarıma büyük önem verdiklerini belirten Mustafa Reyhanlıoğlu; “2022 yılını çok verimli geçirdik. İstanbul’daki bazı önemli markaların kültürel takı grubunda tedarikçisi olduk. Hızlı yükselişimizde yeni tasarımlarımızın büyük önemi var. Yeni yıla da 223 farklı model ile giriş yapacağız” dedi.

Mustafa Reyhanlıoğlu; İstanbul firmalarının tüm isteklerine Kahramanmaraşlı firmaların artık çok net olumlu yanıt verdiğini vurgulayarak; “Hem uygun fiyat hem de kaliteyi birarada sunmak oldukça zor. Maraşlı firmalarımız bu zoru başarıyor. 14 ayar ağırlıklı üretim yapıyoruz. Bu yıl 14 ayar takılarımızı daha çok 22 ayar rengiyle talep ettiler. İstanbul piyasasının taleplerine daha fazla yanıt vermemiz için herkesin yüksek kaliteli üretimden taviz vermeden işlerini yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Son dönemde taşlı takı modellerine talebin hızla azaldığını kaydeden Reyhanlıoğlu; altın fiyatlarının uzun süre stabil kalmasının kuyum alışverişini olumlu etkilediğini, 2022 yılında taşlı takılara taleplerde ciddi azalma olduğunu söyledi.

Altınşehir ile birlikte Maraşlı kuyum üreticilerinin birçoğunun üretim parkurunu en son teknoloji ile yenilediğini ve artık her tür takı grubunun yapılabilir hala geldiğini sözlerine ekleyen Reyhanlıoğlu; üretim maliyetlerinin hızla arttığını, altın fiyatlarının enflasyonun altında kalmasıyla birlikte şu anda bölge kuyumcusunun en dip işçilik fiyatlarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.