SEKTÖR > “MİRDAŞ” işini yine çok hafife aldı hayaletin hakkını sonuna kadar verdi

“MİRDAŞ” işini yine çok hafife aldı hayaletin hakkını sonuna kadar verdi

İstanbul Jewellery Show’a az bir süre kala altın fiyatları yükseldikçe yükseldi ve rekor üstüne rekor kırdı. Fuar öncesi ateşi yükselen altına ilk müdahaleyi Mirdaş Kuyumculuk yaptı. Hayalet kolyelerin evi kabul edilen Mirdaş; 1.30 ile 1.40 gram ağırlığındaki ultra ultra hafif kolye koleksiyonuyla, limitlerini sonuna kadar zorladı. Kuyumcuların satış temposunun düşmemesi için yoğun çaba harcayan Mirdaş; dostlarını iyi, kötü günde düşünen gerçek bir arkadaş…..

İstanbul Jewelery Show; büyük bir heyecanla bekleniyor. Hongkong fuarının da iptal olmasıyla birlikte, bu yıl İJS’den beklenti üst düzeye çıktı. Fuara katılmayan birçok firma, katılan markalara en yeni tasarımları tedarik etme telaşındalar. Bu firmalarımızdan birisi de özellikle hayalet kolye çeşitliliğiyle dikkat çeken, yılların markası Mirdaş Gold oluyor. Fuar alanında ismiyle değil cismiyle yer alacak ve çok sayıda değerli markanın vitrinlerinde boy gösterecek olan Mirdaş; ayrıca hem Kuyumcukent’te bulunan atölyesinde hem de tarihi Kılıççılar Sokak’ta yer alan satış mağazasıyla fuar için İstanbul’a gelecek olanlarını ağırlayacak.

Son dönemde Dünya çapında altın fiyatlarının artması; yeni tasarımların da bu gerçekleş ışığında yapılmasını mecburi hale getirdi. Son yıllarda zaten en hafif modelleri üretmeye gayret gösteren Mirdaş Kuyumculuk; yaklaşık 50 parçadan oluşan koleksiyonunda tüm mesleki bilgi birikimini sonuna kadar kullanarak, 1.30 ve 1.40 gram ağırlığında ultra light hayalet kolyeler üretti.

Mirdaş Kuyumculuk firma ortağı Sadettin Elidaş; tarihi rekorları kıran altın karşısında oturup beklemek yerine harekete geçmeyi tercih ettiklerini, yeni koleksiyonlarıyla kuyumcuların satış sirkülasyonunu diri tutmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Özellikle ülkemizin batı bölgeleri ve büyük şehirlerinde artık altın takının yatırım kimliğinin geri planda kaldığının ve aksesuar özelliğinin ön plana çıktığını vurgulayan Elidaş; “Tüketici bir şekilde takı alacak. Altın çok yüksek olursa, gümüşe hatta bijuteriye kaymalar olabilir. Biz altın kullanıcısının başka madenlere yönelmemesi için çok hafif üretim ile en uygun fiyatlı takıların vitrinlere çıkmasını hedefledik. Yeni koleksiyonumuzda; en çok rağbet gören çeşitli objeleri kullandık. Şimdiden koleksiyonumuz yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.