SEKTÖR > Takılara altın dokunuş yapıyor işine gözle görülür fark katıyor

Takılara altın dokunuş yapıyor işine gözle görülür fark katıyor

Kahramanmaraş’ın önde gelen yaldız ustalarından biri olan Cuma Kısacık; ağırlıklı olarak ihracata gönderilen takılara yaldız işlemi yapıyor. Bir ürüne de bin ürüne de aynı hassasiyet ile işlem yapan ve takıya vitrinlere çıkmadan önce son dokunan usta olan Cuma Usta; yoğun geçen yaz mevsiminde geceli gündüzlü çalışarak müşterilerine zamanında ürünlerini sundu.

Deneyimli yaldız ustası Cuma Kısacık; Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde “Yaldızcı Cuma” isimli atölyesinde üreticilerin işini kolaylaştıran çalışmalara imza atıyor. Cuma Usta; yaldız atölyelerinin piyasanın nabzını tutan önemli bir ara hizmet sunduğunu belirterek; “Yaldız atölyesine çok sayıda takı geliyorsa piyasa hareketli demektir. Bu yaz mevsimini çok verimli geçirdik. Her tür takı grubundan ürün, elimize ulaştı. Birçok ürüne özel renkler kattık. Atölyemize gelen her bir takıya aynı titizlikle yaldız işlemi uyguladık” dedi.

Artık patlatma yapmadan yaldız yapan firmaların çok azaldığını kaydeden Cuma Kısacık; “Patlatma ile birlikte yaldız yapılınca sonuç bir başka güzel oluyor. Yeni neslin takı tercihlerinde kırmızı rengi çok istemediklerini görüyorum. Altının has rengi hem 22 ayarda hem de 14 ayarda çok daha fazla rağbet görüyor. Markamıza özel bir renk tonumuz var” diye konuştu.

Yaldız işleminde kaliteli sonuç için yaldız atölyesinden ziyade, üretim aşamasında kullanılan madenin kalitesinin, içeriğinin büyük önem teşkil ettiğini vurgulayan Kısacak; yüksek kaliteli üretim sürecinden geçen ürünlerin yaldız işleminin çok daha etkin sonuçlar doğurduğunu, kaliteli yaldızın kaliteli üründe esas olarak kendini gösterdiğini ifade ediyor.

Yaldız için atölyelerine gelen her ürünü özenle incelediklerini ve ortalama 10 üründen 1’ini yaldız işlemine sokmadan, çeşitli üretim hatalarını gözlemleyerek geri gönderdiklerini sözlerine ekleyen Cuma Usta; iyi bir yaldız atölyesinin aynı zamanda kalite kontrol hizmetini de sunması gerektiğini dile getirdi.