SEKTÖR > Birçok kuyumcu üretim hayatına “Özgün” çözümler katıyor “ÖZGÜN MOLD”

Birçok kuyumcu üretim hayatına “Özgün” çözümler katıyor “ÖZGÜN MOLD”

Yıllardır titizlikle yürüttüğü çalışmaları her yıl geliştirerek bir üst basamağa taşıyan, teknik ve teknolojik konularda dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Özgün Mold; İstanbul Jewelery Show’a hazır. Sadece ülkemizdeki değil Dünyanın çok farklı coğrafyalarındaki kuyum üreticilerine de katkılar sunan, ürettiği makineleriyle teknik imkanlar sağlayan Özgün Mold; fuar boyunca sektör mensuplarının ilgisi çekmeyi hedefliyor.

Sektörümüzün tecrübeli isimlerinden biri olan Recep Erdüzgün, eşliğinde çalışmalarını yaklaşık 16 yıldır sürdüren Özgün Mold; yeni bir İJS’ye sıkı bir şekilde hazırlandı. Kuyum üreticilerinin üretim parkurunda ihtiyaç duyduğu teknik ve ileri teknolojiye sahip makineleri başarıyla üreten marka; fuar boyunca birçok yeniliği gözler önüne serecek.

Firma sahibi Recep Erdüzgün; virüs felaketi nedeniyle ülkemize İran, Irak ve İtalya gibi ülkelerden sektör mensuplarının gelemeyecek olmasının ciddi handikaplar oluşturabileceğini, özellikle İran ve Irak’ta artan kuyum üretimi nedeniyle bu ülkelerden gelen alıcıların her yıl fuara ekstra güç kattığını ifade etti.

Tele kalem atan makinelerinin, hidrolik pres makinelerinin ve topa lazer veren makinelerinin fuarda ilgi görmesini beklediğini kaydeden Recep Erdüzgün; “Komşularımızdan bize gelemeyecek sektör mensuplarının yaratacağı açığı, farklı ülkelerden uzun süredir İJS’ye gelmeyenlerle kapatabiliriz” dedi.

Kuyum üretiminin birçok ülkede artışa geçtiğini, gelişen teknoloji sayesinde takı üretmenin çok daha kolay bir hale geldiğini vurgulayan Erdüzgün; “Bu durum; makine üreten bizim gibi firmalar açısından bir avantaj oluşturuyor. Biz de uluslararası arenada İtalyan meslektaşlarımızla rekabete giriyoruz. Hepimiz pekçok ara parçayı Çin’den ithal ediyorduk. Çin’deki virüs felaketinin biran önce bitmesini arzu ediyoruz. Bu sıkıntı uzun sürerse, üretim maliyetlerimiz olumsuz etkilenecektir” diye konuştu.

Kuyumcukent Özgün Mold Kalitesine Kavuştu…

Özgün Mold; Kuyumcukent AVM Bloğu 1. Kat 512 numaralı adreste satış mağazasını hizmete soktu. Uzun bir aradan sonra tekrar Kuyumcukent’e dönen Özgün Mold; fuar döneminde yeni mağazasında da sektör mensuplarını ağırlayacak. Sektörün kalbi olarak kabul edilen Kuyumcukent bünyesinde markalarının olmasının önemli bir gelişme olduğunu ve çok sayıda sektör mensubunun Özgün Mold kalitesini çok daha yakınlarında görmek istediklerini söyledi.