SEKTÖR > Serkan Güvenir “Yeni olan değerlidir… Değerli olan yenidir”

Serkan Güvenir “Yeni olan değerlidir… Değerli olan yenidir”

Yavaş yavaş bahar mevsimine adım atıyoruz. İlk cemre çoktan toprağa düştü. Sektörümüz; mevcut şartlar içinde gayet iyi geçen bir Sevgililer Günü dönemini geride bıraktı. Düşen altın fiyatları, Anadolu’da bazı şehirlerimizde vaka sayılarının ciddi oranda azalması gelecek açısından hepimizi ümitlendiriyor. Başkentimizin önde gelen toptancılarından biri olan Güvenir Kuyumculuk markasıyla tanınan Serkan Güvenir; uzun bir aradan sonra piyasada canlanma işaretleri görüldüğünü, hafif olan kıpırdamayı arttırmak için herkesin eteğindeki taşları, kısacası yeni tasarımlarını vitrinlerine taşıması gerektiğini ifade etti…

Kuyumculuk sektörümüz hem ihracat hem de iç piyasada, uzun bir aranın ardından belirli ölçülerde hareketlilik yaşıyor. Sevgililer Günü’nün de etkisiyle başlayan hareketlilik, düşen altın fiyatlarıyla gelecek adına umut veriyor. Güvenir Kuyumculuk firma sahibi Serkan Güvenir; sektörümüz açısından sezon açılışının esasında Sevgililer Günü dönemine denk geldiğini, düşen altın fiyatlarının da etkisiyle oldukça hareketli bir Şubat ayını geride bıraktıklarını söyledi.

Her hafta düzenli olarak İstanbul’a gelerek yeni çıkan takı modellerini yerinde incelediğini ve ürün portföyüne dahil ettiğini kaydeden Serkan Güvenir; “Ankara ve çevre bölgelerde ortalama 100 kuyumcuya ürünlerimi sunuyorum. İstisnasız tüm müşterilerim ziyaretlerimde “Yeni ne var “ diye soruyorlar. Geçen yıl İstanbul Jewellery Show’un ertelenmesi, pandemiyle beraber kepenklerin kapatılması, işlerin azalması yeni tasarımların da önüne set çekti. 2020 yılında özenle yapılan fakat kasadan çıkarılmayan yüzlerce yeni tasarım; gün yüzüne çıkıyor. Yeni tasarımlarını gösterme konusunda nazlı davranan üreticilerin bu düşüncelerini bir daha gözden geçirmeleri gerektiğine inanıyorum. Yeni olan kazanır, yeni olan bir adım öne geçer” diye konuştu.

Fusion takının yükselişe geçeceğiyle ilgili yakın zaman önce beyanda bulunduğunu hatırlatan Güvenir; açıklamasını şöyle noktaladı:

“Dediğim gibi oldu ve fusion takılara artan ilgi net bir şekilde görünüyor. Sırada; hayatın normalleşmesi ve kuyumcuların en kıymetli günleri olan Cumartesiye kavuşmaları var. Kısıtlamalar restoran ve kafeden sonra perakende kuyumcularını ciddi olarak etkiledi. Anadolu’da bazı illerimizde, Ankara olmak üzere ciddi oranda Covid 19 vakalarında azalma var. Mart ayıyla birlikte normalleşme adımları, kuyum alışverişindeki tempoyu iyice yukarı çekecektir.”