SEKTÖR > Pandeminin Etkilemediği Takı Grubu Yok…

Pandeminin Etkilemediği Takı Grubu Yok…

İnsanlık tarihinin en zorlu yıllarından birini geride bırakmaya çok az kaldı. 2020 yılında 1.5 milyondan fazla insan hayatını kaybetti. Kuyumculuk sektörümüz yıl içinde ortalama 3 ay kapalı kaldı. Koca bir yılın %25’ini kaybettik. Geride kalan aylarda pandemi ve yüksek altın fiyatlarıyla birlikte çok keyifsiz geçti. Ülkemizin gönde gelen zincir takı üreticisi Best Zincir; yaşanan durgunluktan nasibini fazlasıyla aldı. Yüksek altın fiyatları, kuyumcuların son kalesi kabul edilen hayalet kolyeleri bile etkiledi. Dolayısıyla hayalet kolyenin tamamlayıcısı altın zincirler de ciddi talep düşmesi oldu. Şimdi gözler 2021’de….

Forse zincirin ülkemizdeki önden gelen üreticilerinden biri olan Best Zincir; 2020 yılında hedeflerinin çok uzağında kaldı. 2020 yılı; insanlık tarihi, ülkemiz ve sektörümüz açısından çok zor bir yıl olarak tarihe geçti. Altın ve döviz fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı, pandemi etkisiyle sosyal hayatın nerdeyse yok olduğu 2020 yılında, firmaların büyük çoğunluğu bir önceki yılın ciro ve işlem hacimlerinin yanına bile yaklaşamadılar.

Best Zincir firma sahibi Mehmet Büşra Bıyık; 2020 yılında yaklaşık 2 aydan fazla bir süre atölyelerinin kapalı kaldığını, altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığını, böylesi bir ortamda bir önceki yılla yaşadığımız bu yılı karşılaştırmanın çok gerçekçi olmayacağını söyledi.

Yıl içinde Anneler Günü gibi özel bir yılı sektörümüzün kaybettiğini, hediyelik takı grubunun bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydeden Mehmet B. Bıyık; “Yılbaşının da çok zayıf geçeceğini tahmin ediyoruz. Ev ziyaretleri azaldı. Yılbaşı kutlamaları yapılmayacak ve insanlar birbirine hediye vermeyecek” dedi.

Tüm olumsuzluklara karşın tam kadro çalışmalarına devam ettiklerini ve 2021 yılına temkinli yaklaşmalarına rağmen, sektör içinde yatırımlarına devam edeceklerini belirten Mehmet Büşra Bıyık; “Bu sektörden kazandıklarımızı yine bu sektöre yatıracağız. Gelecek ile ilgili güzel düşüncelerimiz var. Yaşanan bu sıkıntılı günler geride kalacaktır. Yeni yıl ile birlikte yeni müşteriler edinmek istiyoruz. Markamızı yeni adreslerde ve yeni zincir modelleri üretirken görebilirsiniz” diye konuştu.