SEKTÖR > Binlerce Evet İçin Binlerce Tektaş Hazırlanıyor her yıl düğünlerde mücevher tercihi daha fazla artıyor

Binlerce Evet İçin Binlerce Tektaş Hazırlanıyor her yıl düğünlerde mücevher tercihi daha fazla artıyor

Yaz mevsimi ile birlikte düğünler yoğunlaşacak. Şimdiden nikah salonlarında önümüzdeki 5 ay yer yok görünüyor. Günümüz düğünlerinde gelinlerin en büyük hayali de alyansının yanına tektaşını almak. Damatlarda, gelinin en büyük hayalini gerçeğe dönüştürmek için kuyumcuların yollarına düşüyor. Böylelikle özellikle tektaş yüzükler için çıplak taş ofislerinden talepler artıyor. Dianoor Diamond; önümüzdeki dönemde düğünlerin artmasıyla birlikte, farklı renklerde ve farklı karatlardaki taleplere “Evet” demek için sıkı bir hazırlığa girdi. İster bitmiş ürün isterseniz çıplak taş isteyin, size bir Dianoor yeterli olacak…

Yıllardır sektörde ‘güvenli değerli taş ticaretinin’ değişmez adresi olan Dianoor Diamond; bugünlerde yoğun çalışma temposunda. Yılın ilk yarısını verimli geçiren, özellikle pahalı mücevher satışlarında başarılı sonuçlar elde eden Dianoor; düğün sezonu ve turizm sezonu olarak kabul edilen Haziran / Ekim aylarında sektörümüzün çok hareketli günler geçireceğini düşünüyor.

Dianoor Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Gökpınar; yılın ilk 5 ayında A plus mücevhere artan ilgiyi net bir şekilde gözlemlediklerini, özellikle TL ve dövizde kalmak istemeyen bir kesimin lüks mücevhere yöneldiğini, 2 ve 3 karat üzerinde mücevher alanların adeta bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Dünyanın en önemli çıplak taş tedarikçisi firmanın Rusya’ya uygulanan ambargo nedeniyle Dünyanın birçok ülkesine taş sunamadığını ve bu durumun da doğal olarak fiyatları yukarı çektiğini kaydeden Serkan Gökpınar; “Bu ambargo kalkarsa pırlanta fiyatlarında az da olsa aşağı yönlü bir hareket görülebilir. Tersi durumda ise pırlanta resmen bir yatırım aracı haline geliyor. Bundan iki yıl önce 3 karatlık bir pırlanta taşı 25 bin dolara alan birisi bugün elindeki taşı rahatlıkla 35 bin dolara satabilir” diye konuştu.

Tektaş yine zirvede..

Türkiye’de tektaş yüzük satışlarının her geçen sene artan bir ivme izlediğini, özellikle günümüzün gelinlerinin duvak gibi mutlaka tektaşlarını da gelinliklerini tamamlayan bir aksesuar olarak gördüklerini kaydeden Gökpınar; “Ülkemizde tek taş yüzükler ağırlıklı olarak 0.30 ve 0.50 karat aralığında yer alıyor. Türk kadını; son yıllarda pırlantanın sınıfı ve kalitesiyle ilgili önemli bilgiler edindi. Artık karşımızda çok daha bilinçli bir tüketici olduğunu unutmayalım. Ürünün değerini bilen birine satış yapmak ayrı bir keyif olacaktır” dedi.