SEKTÖR > Anatolia Jewellery Show’a bundan sonra da VANım dedile

Anatolia Jewellery Show’a bundan sonra da VANım dedile

İlk kez düzenlenen “Anatolia Jewellery Show” bölge esnafından tam puan aldı. Seneye ikinci organizasyon yine Van’da gerçekleşecek…

Aylardır büyük bir heyecanla beklenen ve ilk kez Van ilimizde düzenlenecek olan kuyumculuk fuarı Anatolia Jewellery Show 13 – 15 Mayıs tarihlerinde Van Expo Center’da başarıyla organize edildi. Farklı illerden çok sayıda katılımcının yer aldığı ilk organizasyona Van ve bölge esnafı da sahip çıktı. 3 gün boyunca sezonun en yeni takılarının tanıtıldığı fuar; özel gala gecesinde düzenlenen takı defilesi ile büyük beğeni topladı.

İstanbul Jewellery Show’un ardından ülkemizde yılın ikinci kuyumculuk fuarı Van’da düzenlendi. Us Fuarcılık tarafından organize edilen Anatolia Jewellery Show; Van ilimizdeki ilk kuyumculuk fuarı olarak kayıtlara geçti. Ülkemizin birçok farklı vilayetinden katılımcıların bulunduğu Anatolia Jewellery Show; bölge esnafının da ilgisiyle sezon öncesi herkesin yüzünü güldürdü.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Gülşen Orhan’ın katılımlarıyla gerçekleşen Anatolia Jewellery Show açılışı; miniklerin özel yöresel folklor şovuyla start aldı. Fuar açılışında söz alan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez; kuyumculuk fuarının Van’da düzenlenmesinin hem ekonomik açıdan hem de bölgenin güvenliğinin geldiği en üst noktayı ifade etmesi açısından büyük anlam teşkil ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Gülşen Orhan’da; altın takının vazgeçilmez bir kültüre sahip olduğu bu coğrafyada organize edilen fuarın; yıllarca aralıksız başarıyla devam edeceğine inandığını dile getirdi. Açılışın ardından stantları tek tek ziyaret eden Van Valisi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşeh Orhan; üreticilerle altın takı üretimi ve tasarımı üzerine istişarede bulundular.

Fuar açılışında kısa bir konuşma yapan Us Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Selviler; Anatolia Jewelley Show’un Van’a çok yakıştığını, bu organizasyon için büyük destek sunan, fuarın ana sponsoru olan Borsa Gold Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Baş ve Van Kuyumcular Dernek Başkanı Casım Aslan başta olmak üzere tüm bölge esnafına teşekkürlerini sundu. Selviler; fuarın seneye 2, 3,4 Haziran tarihleri arasında ikinci kez yine Van’da düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Fuar kapsamında Van’a komşu olan İran’dan çok sayıda kuyumcu geldi. Organizasyona ülkemizin dört bir yanından kuyumcu oda ve dernek başkanları da katıldı. Van Kuyumcular Dernek Başkanı Casım Aslan; özel bir gece organize ederek dernek ve oda başkanlarını ağırladı.

Anatolia Jewellery Show kapsamında Van Hilton Oteli’nde özel bir gala gecesi ve takı defilesi düzenlendi. Fuara katılan çok sayıda firmanın, birbirinden güzel takıları ünlü mankenler eşliğinde geceye katılanlara tanıtıldı. Ünlü manken Tuğba Özay’ın sunumları, şarkıları ve renkli sohbetiyle tertiplenen gece; canlı müzik ile son buldu.