SEKTÖR > “LOOMİS TÜRKİYE” TEKNOLOJİ İLE RİSKLERİ AZALTIYO

“LOOMİS TÜRKİYE” TEKNOLOJİ İLE RİSKLERİ AZALTIYO

Gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka, big data, sanal gerçeklik gibi pek çok yeni kavram hayatımıza girdi. Yaşanan uluslararası pandemi krizi; insanların uzak tan ticaret yapmalarını, uzaktan işlerini online sürdürmelerini adeta zorunlu hale getirdi. Teknolojik yatırımlara büyük önem veren Loomis Türkiye; özellikle üst düzey lojistik hizmeti sunmak için teknolojiyi ve bilgi işlem gücünü ileri seviyeye başarıyla taşıyor. Yarınları, bugünden görebilme becerisi ve hep bir adım sonrasını düşünme refleksi, Loomis’in değişen durumlara karşı hızla adapte olmasını sağlıyor…

Teknoloji ve değişen müşteri davranışları hızla pek çok sektörü önemli bir değişime zorluyor. Loomis; “değerli eşya ve nakit taşımacılığında” hizmet verdiği bankacılık, kuyumculuk ve perakende sektörlerinde yaşanan değişimlere başarıyla uyum sağlıyor.

Pandeminin de büyük etkisiyle Digital işlemler/ internet bankacılığı, uzaktan ticaret hızla artış gösteriyor. Günümüzde nakit paraya olan ihtiyaç gittikçe azalıyor. Buna karşın geçmişte pek çok bankanın kendi bünyesinde yaptığı taşıma ve para işleme hizmetleri artık Loomis gibi uzman şirketler tarafından yapılır hale geliyor. Dünyada 10-15 sene önce yaşanan “outsourcing” trendinin Türkiye’ye de hızla ilerlediğini görüyoruz.

Pandemi ile hayatımıza giren hijyen ve sosyal mesafe gibi çalışanların uyması gereken kuralların takibinde dahi uzaktan denetim sistemimi ile teknolojiden maksimim fayda sağlayan Loomis; güçlü IT altyapısı sayesinde hepsi birbirine entegre olarak gerçekleştirilen çalışmaları ile müşterilerinin güvenilir iş ortağı oluyor.

“Safe Point” güvenli hizmetin yeni adı…

Perakende sektörüne de hizmet sunan Loomis; daha az insan kaynağı, esnek zaman planı, verimli nakit tahsilat süreci, online mutabakat olanaklarını sunan ve muhasebede insan hatasını ortadan kaldıran akıllı kasa “SafePoint” hizmeti ile euro, ponud dahil sekiz farklı döviz türünde işlem yapılabiliyor.

Loomis’in Türkiye’de her ay yaptığı 350 binin üzerinde değerli toplama hizmeti, iletişim ve görüntülü haberleşme sistemleriyle canlı izleniyor. Yaşanabilinecek tüm riskler kontrol altına alınıyor. Hizmet süreçlerinde el terminali kullanımı, zırhlı araçlarda canlı video aktarımı, taşınabilir panik butonları, her adımda görüntülü kayıtların alınması, sipariş ve mutabakat süreçlerinin kağıtsız ortamda özel sistemler üzerinden işletilmesi ve anlık takibi uçtan uca verimli yönetimini mümkün kılıyor. Önümüzdeki 10 yıl bu sistemleri en üst güvenlik teknolojisi ile birleştirmeyi ve sektöre yön veren lider oyuncu olma misyonu ile hareket eden Loomis; teknoloji kullanımındaki cömert girişimlerine ara vermeden devam edecek.