SEKTÖR > Altını olan mutlu… Altını olmayan almak için umutlu

Altını olan mutlu… Altını olmayan almak için umutlu

Necmi Gülcemal “Yüksek altın fiyatlarının ilacı zaman. Elbet bu rakamlara da piyasalar alışacak.”

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yüksek altın fiyatları kuyumcuların takı satışını olumsuz yönde etkiliyor ama aynı zamanda sarrafiye, gram altın talebi en üst seviyeleri görüyor. Sektörümüzün tecrübeli ismi, Gülcemal Kuyumculuk firma sahibi Necmi Gülcemal; yüksek altın fiyatlarına alışmak için herkesin zamana ihtiyacı olduğunu, yakın zaman içinde gram altın, sarrafiye satışlarında işçilik fiyatlarının yukarı seviyeye doğru gideceğini ifade etti.

Bahar mevsimine yavaş yavaş adım attığımız bu günlerde, artan düğünlerle birlikte kuyumcular için hareketli günler yaşanması bekleniyor. Beklentiler oldukça iyimser olsa da yüksek altın fiyatları hem satıcıyı hem de alıcıyı bir hayli tedirgin ediyor. Özellikle 22 ayar takılar; el yakan fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Gülcemal Kuyumculuk firma sahibi Necmi Gülcemal; 22 ayar altınların, düşük işçiliği ile altını hem aksesuar hem yatırım olarak görenlerin vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini, altın hangi fiyata çıkarsa çıksın mutlaka 22 ayar alıcısının var olacağını söyledi.

Altın fiyatlarında ani artışta Koronavirüs felaketinin büyük etken olduğunu kaydeden Necmi Gülcemal; “Virüs olayının Dünya genelinde hafiflemesi veya aşısının bulunması mutlaka altında bir gevşemeye yol açacaktır. Geçen açıklamamda belirttiğim gibi yılın sonunda altının gram fiyatının 400 TL’ye çıkması kesinlikle sürpriz olmayacak” dedi.

Ticaret Bakanlığının Demo Ürünler İle İlgili Kararı Son Derece Faydalı…

Demo bulunduran kuyumcuların vitrinlerine “Burada Demo ürün sergilenmektedir” yazısını ifade eden, afiş açmalarının zorunlu hale getirilmesiyle ilgili yorumda bulunan Gülcemal; Bakanlığın aldığı bu kararı olumlu bulduklarını, Demo afişini gören vatandaşın o kuyumcudan alışverişlerini azaltabileceğini, aynı zamanda bu kuyumculara üreticilerin konsinye ürün bırakmayacağını böylelikle haksız rekabetin ortadan kalkacağını dile getirdi.