SEKTÖR > “Levin” kalitesi kuyumcuların 21 yıldır hayatında….

“Levin” kalitesi kuyumcuların 21 yıldır hayatında….

Özgün çizgileri ve yenilikçi bakış açısıyla 21 yıldır takı üreten Levin Kuyumculuk; son yıllarda ülkemizi yurtdışında, yüksek kaliteli ürünleriyle başarıyla temsil ediyor. Pandemi dönemini kontrollü ve bilinçli bir yavaşlama ile geride bırakan Levin; yeni yıla vites yükselterek başladı….

Sektörümüzün köklü markalarından biri olan, çok farklı takı gruplarını başarıyla üreten Levin Kuyumculuk; yeni yıla güzel bir giriş yaptı. Pandemin oluşturduğu ticari yaraları kapamak için çalışmalarını hızlandıran Levin; ihracat kapılarının açılmasıyla mevcut yabancı müşterilerine ürünlerini sunmaya başladı.

Pandemi sürecinde ihracatın durma noktasına gelmesiyle birlikte, çalışmalarına kısa bir ara verdiklerini ve sakin bir şekilde bekleyerek, sıkıntılı süreç içinde boşuna enerji harcamamaya özen gösterdiklerini, ihracat ağırlıklı çalışmalarından çıkarak farklı yollara girmeyi tercih etmediklerini belirten Levin Kuyumculuk firma sahibi İsrafil Güner; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pandemi krizi tüm Dünyada aynı anda başladı ve bir anda uluslararası ticareti durdurdu. Bu süreçte; kendimizi yenileme imkanı yakaladık. Atölyemizde ciddi tadilatlar yaptık ve kadromuzda değişim oldu. Bazı çalışma arkadaşlarımız kendi istekleriyle bizden ayrıldılar. Yeni çalışma arkadaşlarımız dahil oldu ve sakin dönemde çok daha kolay bir şekilde işlerine, çalışma düzenimize adapte oldular. 2020 yılının son aylarında yavaş yavaş ihracatta tekrar kıpırdanma başladı ve yeni yılın başından itibaren önemli bir ivme yakalayarak, tekrar üretim çarklarımız döndü.”

Pandemi ile birlikte altının ons fiyatında ciddi artışlar olduğunu ve yabancı müşterilerinin de daha hafif takılar kendilerinden talep ettiklerini kaydeden İsrafil Güner; “Biz 2020 yılında iptal edilen İJS Mart fuarına çok sıkı hazırlanmıştık. O fuar gerçekleşmiş olsaydı çok sayıda yeni tasarımımızı müşterilerimize sunacaktık. Elimizde gün yüzü görmemiş yeni tasarımlarımızı yılın bütüne yaydık ve bugüne kadar yavaş yavaş müşterilerimize sunduk. Pandeminin etkisi azalınca, işlerimizin biranda açılacağını ve 2021 yılının çok hareketli geçeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Markalarının son yıllarda gittiği belirli bir yönü ve net bir üretim tarzı bulunduğunun altını çizen Güner; pandemi günlerinde paniğe kapılarak, farklı arayışlar içine girmeyi tercih etmediklerini ve fırtınanın geçmesini sükûnet içinde beklediklerini söyledi.

Sektörümüzün sivil kurumlarının önderliğinde gerçekleştirilmeye çalışılan E ticaret çalışmalarını yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Güner; “ E ticaret çalışması şu an için bizim müşteri portföyümüze uymuyor. Bu tip organizasyonları başarılı buluyorum ve sektöre katkılarının olacağına inanıyorum. Bizim açımızda E ticaret için biraz daha zamana ihtiyaç var. Levin Kuyumculuk müşteri portföyü, tamamen özel tasarıma ve kaliteye odaklanmaktadır. Etkin sonuçlar elde etmek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için alt yapı çalışmalarımıza büyük özen gösteriyoruz. Müşterilerimiz; takıya dokunmak ve özel koleksiyonları çıplak gözle görmek istiyorlar” dedi.